Şile yoluna bir de metro müjdesi!

Çekmeköy, Taşdelen, Alemdağ ve Şile'nin ulaşım sorununu çözmeyi hedefleyen iki kavşağın inşaat çalışmalarını inceleyen Başkan Topbaş, İstanbul Şile hattına metro yapılacağını açıkladı.

Şile yoluna bir de metro müjdesi!
Şile yoluna bir de metro müjdesi!
GİRİŞ 24.02.2011 10:16 GÜNCELLEME 24.02.2011 10:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zeynel Yaman'ın haberi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile Yolu Madenler Kavşağı ile Taşdelen Kavşağı inşaatlarında gazetecilerle birlikte inceleme gezisi yaptı.

Başkan Topbaş, İstanbul'da ulaşım problemlerinin yaşandığı noktalardan birinin de Ümraniye ile Çekmeköy'ü Şile'ye bağlayan yol olduğunu belirterek, "Şile yazın 200 bin civarında nüfusa ulaşıyor ve tek geçiş noktası burası. Karayollarında yaptığımız yatırımlarımızdan bazıları da bu bölgelerde yaptığımız kavşaklardır" dedi.

Madenler Kavşağı'nda güzel bir meydan ortaya çıktığını belirten Topbaş, "Burası Çekmeköy'ün en önemli giriş ve çıkış noktası. 3x3 şeritle bir kaos olan Şile-Çekmeköy yolu rahatlamış olacak" diye konuştu. Topbaş, Taşdelen Kavşağı'nda da askeri bölgeden yer alarak bir düzenleme daha yapacaklarını söyledi. Üsküdar-Ümraniye-Tepeüstü metro hattının ihalesinin 20 gün sonra yapılacağını da müjdeleyen Başkan Topbaş şu bilgileri verdi: "İlk etapta Üsküdar-Ümraniye-Tepeüstü, daha sonra da inşallah Taşdelen ve Alemdağ'a kadar gidecek. Marmaray devreye girdiğinde ise, hızlı ve konforlu bir şekilde Avrupa yakasına geçme imkânı olacak. Şile'den İstanbul'a gelmek isteyenler Alemdağ'a gelecek, arabalarını park edecekler ve metroya binerek istedikleri yere gidebilecekler."

SABAH

YORUMLAR 2
  • Emir Bilal 13 yıl önce Şikayet Et
    En Önemli Ulaşım Projesi bence ....2. Sirkeci - Halkalı arası banliyö hattının yer altına alınarak Metro yapılmalı üzerine de 2x2 transit yol yapılmalı sahil yolu gibi, Beylikdüzü, Beykent, Büyükçekmece sakinlerinin E5 kullanması yerine sahilden transit bir yol kullanmaları teşvik edilmeli tabi laf ile olmaz adam gibi 3x3 transit yol yapmak lazım ve gerekli bağlantılarının tamamlanması lazım, birde Büyükçekmece, Gürpınar ve Avcılardan arabalı deniz otobüsleri ile Asya yakasına geçiş sağlanmalı, 3. köprünün ortasına da metro şart
    Cevapla
  • Emir Bilal 13 yıl önce Şikayet Et
    En Önemli Ulaşım Projesi bence ..... Bence İstanbul için en önemli ulaşım projesi Mecidiyeköyden Tüyap kadar olan bölgeye Metrobüsün kaldırılarak ve E5 işgal edilen 2 şeritin tekrar araçlara tahsis edilerek yolun üzerine havaray sistemi kurulması, böylece hem E5 araç trafiği rahatlatılmış olur hem de Mecidiyeköy den Beykent kadar havaray ile hızlı, güvenli, ekonomik bir sistem gerçekleştirilmiş olur, ayrıca bu havaray projesine dikey olarak merter-z.burnu, gibi dikey arterlere küçük metrolar yapılarak E5 aksının bağlantılarıda çözülmüş olur
    Cevapla