Maliye Bakanlığı sahte fatura avına çıkıyor

Teknolojik altyapısını güçlendiren Maliye Bakanlığı, kapsamlı sahte fatura operasyonuna hazırlanıyor.

Maliye Bakanlığı sahte fatura avına çıkıyor
Maliye Bakanlığı sahte fatura avına çıkıyor
GİRİŞ 23.02.2011 11:13 GÜNCELLEME 23.02.2011 11:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ercan Baysal'ın haberi

KDV iadesinin yoğun olduğu sektörleri mercek altına alan Maliye, bu kapsamda 3 bin mükellefin kapısını çalacak.

Bakanlık, firmaların KDV iadesine ilişkin düzenledikleri belgeleri inceleyecek. İnşaat sektörü başta olmak üzere KDV iadesi alan işletmeler denetime tabi tutulacak.

KDV iadesi kontrollerinin yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı riskli gördüğü 3 bin 750 mükellefi de sahte belge programı ile incelemeye tabi tutacak.

İdare, toplamda 2011 yılı içerisinde sahte belge düzenleme riski bulunan 7 bin civarında işletmeyi mercek altına almayı planlıyor.

İhracatçılara mal satan firmaların yanı sıra ve inşaat sektörü temsilcilerini denetimden geçireceklerini aktaran Maliye'den üst düzey yetkili, radara yakalananların detaylı inceleneceğini aktardı.

Belge incelemesi sonrasında sahte belge düzenledikleri tespit edilen şirketlere talep ettikleri KDV iadesi verilmeyecek.

Gelir İdaresi'nin 2011 yılı denetim stratejisini ortaya koyan program kapsamında KDV İadeleri Risk Analizi Projesi ile KDV iadesi talebinde bulunan işletmeler yakından izlenmesi, riskli mükelleflerin tespit edilerek haksız vergi iadelerinin önlenmesi amaçlanıyor.

KDV iadesinin yanı sıra Risk Analizi Merkezi ile de sahte belge düzenleyen işletmeler mercek altına alıyor. Sahte belge risk analiz programı ile halen faal olan sahte belge düzenleyicilerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 1
  • Cem Yüksektaş 13 yıl önce Şikayet Et
    fiş fatura vermeenleri kınıyorum. bu haksızlıktır. ben maasımı almadan vergim kesiliyor
    Cevapla