En ucuz ve en pahalı kiralık ev nerede?

Uluslararası insan kaynakları danışmanlık şirketi ECA International tarafından yapılan araştırmaya göre, Asya ülkelerinde kiralar artış göstermeye başlıyor. İşte en pahalı ve en ucuz kiraların bulunduğu ülkeler;

En ucuz ve en pahalı kiralık ev nerede?
En ucuz ve en pahalı kiralık ev nerede?
GİRİŞ 20.02.2011 14:54 GÜNCELLEME 20.02.2011 14:54

Asya ülkelerinin birçoğunda kaydedilen ekonomik büyümenin ardından bu ülkelerde ev kiralarının da arttığı ve en pahalı iki odalı kiralık evin Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunduğu bildirildi.

Uluslararası insan kaynakları danışmanlık şirketi ECA International tarafından yapılan araştırmaya göre Tokyo'yu Moskova (Rusya), Hong Kong, Londra (İngiltere), Singapur ve Karakas (Venezuela) takip etti.

Ortadoğu'dan Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi sıralamada yedinci olurken petrol zengini bu emirliğin ardından Bogota (Kolombiya), San Francisco (ABD), Cenevre (İsviçre) ve Paris (Fransa) geldi.

Dünyada 120 ülkedeki mobilyasız iki odalı ev kiralarının kıyaslandığı araştırmada İstanbul 12'inci sırada geldi. Şirket, kira fiyatlarının Eylül 2010'da derlendiğini ve aynı aydaki değerleri kullanarak fiyatların ABD dolarına çevrildiğini açıkladı.

Körfez ülkelerinden ilk 20'ye giren diğer şehirler Doha - Katar (16) ve Dubai - BAE (18) oldu.

Araştırmada bir önceki yıla kıyasla 2010'da en büyük kira artışının yüzde 22 ile Hong Kong'ta görüldüğüne dikkat çekildi. Hong Kong'ta iki odalı ev kirası ortalama 2 bin 830 dolara yükseldi. İkinci sıradaki Moskova'da aylık ev kirası ise 3 bin 500 doları buldu.

En ucuz iki odalı kiralık evin Karaçi (Pakistan)'de tutulabileceği ve bu şehirdeki kira bedelinin Tokyo'ya kıyasla 17 kat daha ucuz olduğu belirtildi.

KAYNAK: CİHAN