TCDD dergisinde hakaret görevden etti

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları dergisinde 'Erzurum kızları trenle İstanbul’a kaçar, çam dibine yatırırlar' diye yazan Ulaştırma Bakanlığı Basın müşaviri görevinden alındı. Bakan kadınlardan özür diledi.

TCDD dergisinde hakaret görevden etti
TCDD dergisinde hakaret görevden etti
GİRİŞ 19.02.2011 10:10 GÜNCELLEME 19.02.2011 10:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD’nin seyahat ve aktüalite dergisi Raillife’in sayısındaki Erzurum’a ilişkin yazıyla ilgili olarak, “Bunu yapanın benim bakanlığımın personeli olması durumun vahametini değiştirmez. Bu arkadaş gerekli karşılığı görmüş, mevcut görevinden alınmıştır” dedi.

Romanya’daki temaslarını tamamlayarak’ye Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyareti esnasında Erzurum’da yaşanan olayın büyük bir infiale sebep olduğunu söyledi. Yıldırım, “Yanlış, talihsiz, kabul edilemez bir yazı.

Kızlarımız, kadınlarımız hakkında böylesine çirkin söz ve benzetmeleri yapmak, hele hele kahramanlık ve bağımsızlık sembolü olmuş Nene Hatun’un memleketinde, Erzurum’daki kadınlarımıza böyle bir şeyi layık görmek asla ve asla kabul edilemez” diye konuştu.

Bu olayı şiddetle reddettiklerini ve kınadıklarını vurgulayan Yıldırım, “Bunu yapanın benim bakanlığımın personeli olması durumun vahametini değiştirmez.

Bu arkadaş gerekli karşılığı görmüş, mevcut görevinden alınmıştır. Ben bir kez daha başta Erzurumlu hemşehrilerimiz, hanımlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızdan özür diliyorum.

Böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 8
  • ibrahim 13 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. erzurum bu yakıştırmalardan en uzak olan bir yerdir bizi bilen bilir zaten ben erzurumluyum bundan gurur duyuyorum vatanım toprağım kanım erzurum namusum ekmeğim canım erzurum...........
    Cevapla
  • FuJiN 13 yıl önce Şikayet Et
    Dadaşlar. dadaşlar uzatmya lüzum var mı?o sözü söyleyen Binali Yıldırım mıdır ?Binai Yıldırım kabinenin en çalışkan bakanlarındandır.Haksızlık etmeyin.Kardeşler bile bir deil.Kimi terörist oluyo kimi de öğretmen.O zaman öğretmen oldu diye babayı övmek terörist oldu diye de babayı yermek insaf ve izanla bnağdaşırmı bunu tarafsız vicdanınıza havale ediyorum.
    Cevapla
  • haruncan kurt 13 yıl önce Şikayet Et
    Takipçisiyiz. Binali Yıldırım Böyle bir adamla nasıl çalışmış hayret o adam değil görevinden almak Ak partiyle ilgili herhangi bir ortamda bulunursa oy filan yok olayın takipçisi olacağımızdan emin olsunlar 7 millet vekilini gözü kapalı göndeririken almasınıda biliriz elbet bir evetle geldiniz bir hayırla gidersiniz herşey bukadar basit
    Cevapla
  • mustafa şahin 13 yıl önce Şikayet Et
    Basın danışmanı.. görevini en iyi yapana vermek gerekir. Binali yıldırım o görevi taşıyacak bir kişi değildir. Normal Basın danışmanı da böyle olacak. Muhabbet masasında yer alanlar danışman olunca böyle olması normal. Kahvehane köşelerinde bile böyle konuşulmuyor. bırakın kaleme alınmasını.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    BİN ALİ. O Koltuğa yakışmıyor. Neymiş de mevcut görevinden ayrılmış.Yakında daha üst basamaklarda göreceğiz demektir. Bunu Chp liler yapsa yer yerinden oynardı. (Tabi haklı olarak) Ak Partili pek sayın BİN ALİ bey de o koltuğu bırakmalı. Muhsin Yazıcıoğlu ağabey için ettiği lakırdı türünden bir lakıdı edip "Ne var bunda abartmayın" demediğine şaştım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle