Hac ve umrecilere kötü hizmet yakacak!

TBMM, hac ve umre organizasyonlarında vaat ettiği kaliteli hizmeti yerine getirmeyen şirketler için harekete geçti. Diyanet'i uyaran Meclis, kaliteli hizmet vermeyen şirketler hakkında bir dizi kararlar aldı.

Hac ve umrecilere kötü hizmet yakacak!
Hac ve umrecilere kötü hizmet yakacak!
GİRİŞ 15.02.2011 06:34 GÜNCELLEME 15.02.2011 06:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Habib Güler'in haberi

TBMM, kaliteli hizmet vermeyen hac ve umre organizasyonu yapan şirketler hakkında bir dizi karar aldı.

Hac ve umre ziyaretlerinde mağdur edilen vatandaşların başvurularını değerlendiren Meclis Dilekçe Komisyonu, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan şirketlere sıkı denetim yapılması uyarısında bulundu. 'Organizasyondan men' dahil gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi.

Dilekçe Komisyonu, vatandaşların yoğun başvurusu üzerine hac ve umre organizasyonlarında vaat ettiği kaliteli hizmeti yerine getirmeyen şirketler için harekete geçti. Bu amaçla gerçekleştirilen komisyon toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri de katıldı. Komisyonda ulaşım, yemek ve konaklama hizmetlerini kötü vererek vaat ettiklerini yerine getirmeyen şirket hakkında 'bir yıl hac seferi düzenlememe', 'kınama' ve 'iki ayrı uyarı' cezası verileceği açıklandı. Şirketlerin denetiminde de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sorumlu olduğu tespiti yapıldı.

Diyanet'in sıkı denetimin yanı sıra ağır cezai yaptırımlardan çekinmemesi gerektiğini vurgulayan komisyon, aldığı kararda, "Hacı ve umreciye sözleşmede taahhüt ettiği hizmeti vermeyen veya eksik veren acenteye, şikâyetin haklı bulunması halinde, başkanlığa yatırdığı teminatın tazminat olarak şikâyetçiye verilmesi yönünde bir idari düzenlemenin, söz konusu hak ihlallerini büyük ölçüde engelleyeceği komisyonumuzca değerlendirilmiştir." görüşlerine yer verdi.

Kararda, denetimlere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı temsilcilerinin de katılması gerektiği belirtildi.

Dilekçe Komisyonu, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrıca şu uyarılarda bulundu: "Gerek seyahat öncesinde gerekse hizmetlerin ifası esnasında hac ve umre organizasyonu yapan şirketlerin sözleşmelerle üstlendikleri taahhütleri yerine getirip getirmediğine ilişkin denetimleri ve yerinde denetim yapmak üzere görevlendirilecek teftiş personelinin sayısını artırın. Hacı ve umrecilerin mağduriyetine sebebiyet veren haksız uygulamaları tespit edilen şirketlere yönelik, ilgili mevzuatta yer alan yaptırımların caydırıcılığının sağlanabilmesi bakımından etkin bir şekilde uygulama yapın."

Zaman

YORUMLAR 6
  • Erol KARA 13 yıl önce Şikayet Et
    BU KARARLARLA PEK YANMAZLAR. Haberdeki cezalar caydırcı olmadığı gibi komikte.. Diyanetinde bu kapsamın dışında tutulması anlamsız. Verilecek ceza yetersiz. Ayrıca A firması kapandığında B adı ile şirket açıyorlar. Aynı ofiste 5-6 firma var. Olan hacıya -umreciye oluyor. Diyanette kusurlu hizmet yapıyor Onu kim denetleyecek. Teftişçilerin sayısı artırılacakmış.Bu nedemek bedava hacca gidenlerin sayısı artacak.Diyanetin medinede hizmet ve şikayet bürosu var.Arasanız kimseyi bulamazsınız. Bu konuda karne sıfır vesselam
    Cevapla
  • selahattin 13 yıl önce Şikayet Et
    Diyaneti kim denetleyecek. yorumun devamı.bizim kaldığımız otel ile bedir arasında 300-500 euro arası fark olduğu söylenmişti,bu haksızlığı yapan diyanetin özel tur şirketlerini denetlemesi ALLAHtan revamıdır.Biz bu konuyu oradaki diyanet yetkililerine şikayet ettik,arkadaşlar kimi kime şikayet ediyorsunuz dediler.diyanet önce kendi elemanlarını düzeltsin gerisi düzelir.bizden aldıkları fazla paralarıda bize iade etsin.
    Cevapla
  • selahattin 13 yıl önce Şikayet Et
    Diyaneti kim denetleyecek. Diyanetin yaptığı organizasyonları kim denetleyecek ha o devlet denetlenmeye ehtiyaç yoktur değilmi.Ramazan ayının 2 sinde diyanetle Umreye gittik bize bedir otelinde kalacağımız söylendi,mekkeye gittiğimizde bedir otelde yer olmadığı yakınında bir otele yerleşeceğimiz söylendi,bizi başka otele yerleştirdiler,başkanının kendi gurubunu bedir otele yerleştirdiğini gördük itiraz ettiğimizde orada yer olmadığını söylediler,bizden bir gün sonra gelen kafileyide bedir oteline yerleştirdiler,
    Cevapla
  • KÜRŞAT 13 yıl önce Şikayet Et
    DİYANETİ KİM TEFTİŞ EDECEK. alınan karalar çok güzel ve yerinde. bu tür organizasyonları doğru dürüst ve ilkeli yapmayan bir sürü firma var. tabiki bunların denetimi çok önemli. ama bu işten en büyük parsayı toplayan, şirketlerle haksız rekabet eden diyaneti kim denetleyecek. her sene onbinlerce umreci ve hacıları arabistana götüren, onlardan milyonlarca dolar gelir elde edip hesabını veremeyen diyaneti kim teftiş edecek.
    Cevapla
  • zerre 13 yıl önce Şikayet Et
    Türklere neden DÜNYANIN en pahali haci-umre seyahati oluyor. Bu da sorulsun! Haber7 yazarlarindan Mehmet Ali Bulutun -Hac ve Diyanet Yahut En Pahalı İbadet- yazisindaki sorulari cevaplasinlar! DIYANET NE YAPIYOR O KADAR PARAYI? Hac ve Umre aslinda cok pahali degilmis!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle