Yeni Zelandalı iş adamlarına davet

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Yeni Zelandalı iş adamlarına seslenerek, ''Bizim iş adamlarımız vize uygulamasından dolayı ülkenize gelemiyor. Onun için biz, sizi ülkemize yatırıma davet ediyoruz'' dedi.

Yeni Zelandalı iş adamlarına davet
Yeni Zelandalı iş adamlarına davet
GİRİŞ 11.02.2011 15:01 GÜNCELLEME 11.02.2011 15:01

Eşbaşkanlığını yürüttüğü Türkiye-Yeni Zelanda Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 8. Dönem Toplantısı'na katılmak üzere Yeni Zelanda'ya gelen Bakan Dinçer, Başkent Wellington'daki temaslarını tamamlayarak Auckland'a geçti. Bakan Dinçer, burada Yeni Zelandalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda, iki ülkenin temsilcileri ve iş adamları, ülkelerin ekonomik durumları ve ticari konularda yaratılabilecek işbirliği imkanlarına ilişkin sunum yaptı. Dinçer, daha sonra Yeni Zelandalı iş adamlarıyla sohbet etti.

Yatırım yapacak iş adamlarının, Türkiye'nin stratejik konumu düşünüldüğünde yaklaşık 1.5 milyarlık bir nüfusa ulaşabileceğini söyleyen Dinçer, Türkiye ve Yeni Zelandalı iş adamlarının enerji, tarım ve inşaat gibi sektörlerde işbirliğine gitmesinin olanakları bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Dinçer, Türkiye'ye yatırım yapacak Yeni Zelandalı iş adamlarının Balkanlar, Ortadoğu ve Asya'daki bir çok ülkeye kolayca mal satabileceğini vurguladı.

Türkiye'de yatırımcıların kolayca şirket kurabileceğini anlatan Dinçer, ayrıca yatırımcılara teşvik imkanları sunulduğunu, güvence sağlandığını ve bürokratik engellerin azaltılması konusunda ilgili ve görevli kurumların doğrudan yardımcı olunduğunu belirtti.

Türkiye'nin, Yeni Zelanda vatandaşları ülkeye gelebilsin diye vize uygulamadığını dile getiren Dinçer, ''Ama Yeni Zelanda vatandaşlarımıza, iş adamlarına vize uyguluyor. Bizim iş adamlarımız vize uygulamasından dolayı ülkenize gelemiyor. Onun için biz sizi ülkemize yatırıma davet ediyoruz'' diye konuştu.

Ömer Dinçer'in yarın bazı işletmelerde incelemelerde bulunması ve Türklerle bir araya gelmesi planlanıyor.

KAYNAK: AA