Torba'dan KOBİ'lere son dakika müjdesi!

Sanayi Bakanlığı'nın Türk Ticaret Kanunu'na eklediği önergeyle KOBİ'lerin büyük işletmelerden alacaklarını tahsil etmelerinin önü açıldı.

Torba'dan KOBİ'lere son dakika müjdesi!
Torba'dan KOBİ'lere son dakika müjdesi!
GİRİŞ 21.01.2011 17:26 GÜNCELLEME 21.01.2011 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Burcu Göksüzoğlu'nun haberi

13 Ocak'ta kabul edilen Türk Ticaret Kanunu'na, son anda Meclis Genel Kurulu'nda KOBİ'leri rahatlatıcı maddeler eklendiği ortaya çıktı.

Sanayi Bakanlığı'nın verdiği önerge ile vade şartı olmayan sözleşmelerde mal ve hizmetin kabul edildiği tarihten veya fatura tarihinden sonraki 30 gün içinde ödenmeyen borçlar için ihtar şartına bağlanmaksızın temerrüt faizi işleyecek.

Temerrüt faizi, ticari işlere uygulanan gecikme faizinden en az yüzde 8 daha yüksek olarak belirlendi. Ticari işlerde, gecikme faizi minimum yüzde 9 seviyesinde bulunuyor.

Taksitle ödenecek mal ve hizmet bedellerinin vadesinde ödenmeyen her bir taksidi için de temerrüt faizi ödenecek.

KOBİ'lere yapılması gereken ödemeler ise 60 günü geçemeyecek. Eski uygulamada büyük işletmelere karşı tedarikçiler ihtar yoluyla tahsilat yapabiliyordu.

Ancak fiiliyatta, pazar kaybetmemek için bu yönteme başvurulmuyordu. Büyük işletmelerin tedarikçilere olan ödemelerinde keyfi uygulamalar göze çarpıyordu.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR 1
  • ozkan ozkan 13 yıl önce Şikayet Et
    resmi kurumlardada olacakmı. resmi kuruma mal veriyoruz 6 ayda ödemeyi zar zor alıyıyoruz bunlarada aynısı olacakmı acaba
    Cevapla