İstanbul'u ve Başakşehir'i demir ağlarla öreceğiz

Başkan Kadir Topbaş, 2005 yılı sonunda başlayan metro hattı inşaatında son aşamaya gelindiğini ve bazı istasyon inşaatlarının tamamlanmasının ardından metro hattının bu yıl içinde hizmete açılacağını söyledi.

İstanbul'u ve Başakşehir'i demir ağlarla öreceğiz
İstanbul'u ve Başakşehir'i demir ağlarla öreceğiz
GİRİŞ 21.01.2011 17:20 GÜNCELLEME 21.01.2011 17:20

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu’nu inceleme ve tanıtma gezisine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan yardımcıları Mehmet Şahin, Şenol Ercan, İOSB Başkanı Nuri Konak, İKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Maciter, İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve çok sayıda basın mensubu yer aldı.

Otogar havalimanı metrosuyla entegre olan hattın bir ucunun Kayabaşı’na, diğer ucunun Bakırköy İDO İskelesi’ne kadar uzatılacağını; Başakşehir’den 42 dakikada Yenikapı’ya gidilebileceğini; Marmaray tamamlandığında ise, 55 dakikada Üsküdar’a, 59 dakikada Kadıköy’e, 89 dakikada Kartal’a ulaşabileceğini müjdeleyen Topbaş; Bahsettiğimiz hat 21.7 km uzunluğunda olup 1 milyar 350 milyon dolara mal olduğunu, 122 milyon dolarlık vagonlarla birlikte toplam maliyetin 1 milyar 472 milyon doları bulduğunu ifade etti.

Kadir Topbaş “Bugün burada Sayın Başakşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal’da aramızda. Bu bölge yakında çok daha farklı hale gelecek Sayın Başkan.

Burada yaşayan insanlar en rahat ulaşıma sahip olacaklar ayrıca buradaki sanayicilerimizin de yüzü gülecek, 35-37 bin işyeri olan Organize Sanayi Bölgemizin bir tek ulaşım noktası var.

Burada bir düğüm var ve bu düğümü çözmek için, dünya kadar yatırım yapıyoruz. Pazartesi günü ise Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın katılacağı bir toplantıda, Kayabaşı bölgesinin Ulaşım sorunlarını konuşacağız buraya raylı sistemleri nasıl uzatabiliriz, buradaki sorunları nasıl çözeriz ? ”diyerek ulaşıma verdikleri önemi vurguladı.

Topbaş, İOSB Başkanı Nuri Konak’ı işaret ederek “Burada yapacağımız yatırımlar hem işletme, hem imalat maliyetlerinizi düşürecek.

Çünkü Marmaray projesi devreye girdiğinde gece saatlerinde yük vagonlarıyla imalatlarınızı taşıyacağız. Sanayi ürünleri İkitelli’den Anadolu ve Avrupa yakasındaki değişik noktalara kadar hızlı bir şekilde taşınabilecek.

Bunların hepsinin hesaplarını yaptık. Bir şey daha söylemek lazım bugün tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Şu an Beyoğlu’nda bulunan Karaköy tünelini 136 yıl önce yaptılar. Nasıl yaptıklarını, ne emekler sarfettiklerini bilmeden kullanıyoruz.

Biz de şu anda fotoğraflarla tarihe tanıklık yapacağız ve bir iz bırakacağız. İstanbul hizmete doymaz, emeği geçen, alınteri döken herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

İOSB Başkanı Nuri Konak; “Dünyanın ilk 5 Organize Sanayi Bölgesi arasında gösterilen yaklaşık 300 bin kişinin istihdam edilen bu bölgeye getirdiğiniz hizmetleri unutamayız.

Başkanlığınızdaki herkese İETT Genel Müdürlüğünüze, Başakşehir Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sizleri tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; ” Burası İstanbul’un bir gelişme noktası ve önemli bir yer.

Gelecekte ulaşımın en rahat olacağı bu bölgeye bir çok insan yerleştiğinde bölgemizin değeri daha çok artacaktır.

Başkanımıza çalışmaları için tekrar teşekkür ediyoruz” diyerek Başakşehir ve Başakşehirli için çok önemli bir proje olan metro projesinde emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

İşin yapımını üstlenen İETT’nin Genel Müdürü Hayri Baraçlı ise “İstanbul halkına geceli gündüzlü hizmet etmek bir şeref. Belediye Başkanımızın çizdiği doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Programın sonunda sorulara da yanıtlar veren İBB Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’daki hatlara baktığımızda bir dolaşım sistemi gibi, demir ağlarla istanbulu ördük.

Yaklaşık 50,5 km ray döşedik. İstanbul genelinde 100 binlik çevre düzeni planı yaptık. İstanbul gelecekte nasıl olmalı, İstanbul’un ulaşım sorunları nasıl çözülmeli ve yatırımlarımızın % 60’ını bu sorunu çözmek için harcıyoruz ve 2011 yılı içerisinde de Allah kısmet ederse yolcu taşımaya başlayacağız.” dedi.

KAYNAK: HABER7