Kapodokya Almanlar'a tanıtılacaK

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden peri bacaları ile ünlü Kapadokya, ''Almanya Expo Turkey'' turizm fuarında tanıtılacak.

Kapodokya Almanlar'a tanıtılacaK
Kapodokya Almanlar'a tanıtılacaK
GİRİŞ 15.01.2011 15:41 GÜNCELLEME 15.01.2011 15:41

Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezi Almanya'da bulunan ve Almanya'nın yanı sıra Avrupa genelinde Nevşehir ve Kapadokya'nın tanıtımına yönelik faaliyet gösteren derneğin, ''Almanya Expo Turkey'' turizm fuarında, Nevşehir ve Kapadokya standı açacağını bildirdi.

Uluç, ''Almanya Expo Turkey'' turizm fuarını önemsediklerini, yıllardır Almanlara Nevşehir ve Kapadokya'yı tanıtabilmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Fuarda, Nevşehir ve Kapadokya'nın tanıtımını içeren çok sayıda envanter dağıtacaklarını, standı ziyaret edecek Almanlara bölgenin tarihi ve turistik değerlerini anlatacaklarını ifade eden Uluç, hedeflerinin, binlerce Alman'a ulaşıp, onları tatil ve turistik ziyaretler için Türkiye'ye ve özellikle Kapadokya bölgesine çekebilmek olduğunu belirtti.

Uluç, 1-3 Nisan 2011 tarihlerindeki fuar için hazırlıklara şimdiden başladıklarını bildirdi.

-GÖREME'DE ÇÖKEN PERİ BACASINDA İNCELEME-

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı mimarları, Nevşehir'in Göreme beldesinde, geçen ay çöken peri bacasında ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğünde görevli mimarlar Eylem Kazıl, Deniz Yöndem ve Ekrem Bardakçı, çöken peri bacasında incelemede bulunmak üzere Nevşehir'e geldi.

Mimarlar, Göreme Aydınlı Mahallesi Çakmaklı Sokak'taki bir butik otelin yanında bulunan ve doğal etkenlerden dolayı çöken peri bacasını inceledi.

Çöken peri bacası ile ilgili bilgiler edinen ve çevrede de incelemede bulunan mimarlar, daha sonra Nevşehir'den ayrıldı.

Mimarların, inceleme ışığında, peri bacasının çökmesine ilişkin rapor hazırlayıp, Bakanlığa sunacakları bildirildi.

Uzmanlar, peri bacasının, çökme tehlikesi olduğu gerekçesiyle 4 yıl önce riskli ilan edildiğini, yağmur ve rüzgarın da etkisiyle çökmenin meydana geldiğini belirtmiş, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Nevşehir Müze Müdürlüğü ekipleri de bölgede incelemede bulunmuştu.

KAYNAK: AA