Gelecekteki en iyi 10 meslek

Dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre önümüzdeki on yıl içinde ön plana çıkacak meslekler arasında veritabanı uzmanlığı, fizik terapistliği ve çevre mühendisliği gibi meslekler yer alıyor. İşte gelecekteki en iyi 10 meslek;

Gelecekteki en iyi 10 meslek
Gelecekteki en iyi 10 meslek
GİRİŞ 09.01.2011 13:19 GÜNCELLEME 09.01.2011 13:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Merve Sena Kılıç'ın haberi

Yükselen tüketim çılgınlığı, bilime ve ilime olan merak, sosyo-ekonomik standartların artması haliyle insanı alternatif meslek oluşturma yoluna itiyor.

Hele bir de bu yolda girişimcilik ruhu ön plana çıkıyorsa siber teknoloji mühendisi olup yapay zekâ oluşturmanız bile olasılıklar dâhilinde. Örneğin TİSK'in yayn organında verilen bilgilere göre bilişim ve danışmalık sektörlerine olan ilginin artacağı ön görülürken, takım çalışmasına dayalı mesleklerin daha az ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Eskinin çok ses getiren mesleklerinden mühendislikler hala cazibesini korurken, iletişim sektörünün daha gözde mesleklere öncülük edeceğe benziyor. İşte geleceğin 'garantili' meslekleri:

SATIŞ DİREKTÖRLÜĞÜ

Sektör: Satış-Pazarlama

Gerekli Eğitim: Sadece performans. Satış alanında ne kadar başarılı olursanız bu pozisyona ulaşmanız da o kadar çabuk olacak.

İş Tanımı: Firmaların satış stratejilerinin belirlenmesi ve satış elemanlarının koordine edilmesi

MALİ MÜŞAVİRLİK

Sektör: Finans

Gerekli Eğitim: Muhasebe alanında lisans diploması sahibi olmanın yanında bazı şirketler 1 yıllık master eğitimini ve en az 2 yıllık deneyimi de şart koşuyor.

İş Tanımı: Genel muhasebe kayıtlarının yapılması ve hesapların analiz edilmesi. Ayrıca satınalmadan vergi işlemlerine kadar karışık tüm muhasebe işlerinin kontrolü ve idaresi

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ

Sektör: Bilimsel Araştırma

Gerekli Eğitim: Mekanik, elektrik ya da kimya alanında lisans diploması ve biyoloji alanında belirli bir süre tecrübe genellikle yeterli olmaktadır. Ancak yakında biyomedikal alanında lisans diploması sahibi olmak zorunlu hale gelebilir.

İş Tanımı: Yapay kalpten ilaç entegrasyon sistemlerine kadar biyomedikal alanda kullanılan tedavi araçlarının geliştirilmesi ve yeni dizaynların oluşturulması

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ

Sektör: Danışmanlık

Gerekli Eğitim: Herhangi bir mühendislik dalı diploması yeterli olmakla birlikte bazı eyaletler lisans alınmasını istemektedir. Çevre mühendisliği bölümünü bitirmeniz size daha fazla avantaj sağlayacaktır.

İş Tanımı: Çevre ve insan sağlığının korunmasının yanında, hava kirliliği, alternatif enerji kaynakları ve atık sistemleri üzerinde çalışmalar yapmak.

SİVİL MÜHENDİSLİK

Sektör: İnşaat, Mimari

Gerekli Eğitim: Köprü, otoyol, baraj vb. yapıların hayata geçirilmesinin sağlanması, gerekli kontrollerin ve tasarımlarının kontrol edilmesi.

İş Tanımı: 4 yıllık sivil mühendislik diploması ve eyalet lisansına sahip olunması. Bazı çok özel dallarda (örn: inşaat mühendisliği) master yapılması da isteniyor.

FİZİK TERAPİSTLİĞİ

Sektör: Sağlık

Gerekli Eğitim: Üniversitelerin Fizik Tedavi bölümlerinde "Master" programını bitirmeyi ve çalışmak istediğiniz eyalette lisans almayı gerektirir.

İş Tanımı: Yaşlılık ya da kaza sonucu hareket kabiliyetlerinde eksiklik yaşayan hastaların fizik tedavilerini gerçekleştirerek normal hayata geri dönmelerine yardımcı olmak.

YÖNETİM DANIŞMANI

Sektör: Danışmanlık

Gerekli Eğitim: Hemen hemen herkes bu işi yapabilmektedir. Ama bu konuda yapacağınız bir MBA ve iş alanındaki deneyim sizi diğer adayların önüne taşıyacaktır.

İş Tanımı: Firmaların büyüme stratejilerinde fikir üretmek veya içinde bulundukları problemlerin çözülmesinde yardımcı olmak. İletişim teknolojileri danışmanlığı da uluslararası pazara açılmak isteyen şirketlerin en çok ihtiyaç duydukları pozisyonlardan biridir.

ASİSTAN DOKTORLUK

Sektör: Sağlık

Gerekli Eğitim: Tıp bölümünün ilgili alanında lisans diplomasına sahip olmak ve en az 1 yıl bu alanda deneyim sahibi olmak.

İş Tanımı: Ufak yaralanmalarda hastaya gerekli müdahelenin yapılması, reçete ve ilaçların ayarlanması ile genel rutin işleyişin devamının sağlanması.

VERİTABANI UZMANLIĞI

Sektör: Bilişim

Gerekli Eğitim: Bilgisayar bölümünde 4 yıllık lisans programı veya ilgili bölümlerde master/mba yapmış olmak.

İş Tanımı: Hızla gelişen iş dünyasında şirketlerin, müşterilerin ve projelerin veritabanındaki bilgilerini yönetmek ve güvenliğini sağlamak

Yeni Şafak

YORUMLAR 4
  • MFK 13 yıl önce Şikayet Et
    habere bakarkasınız. resmen ve alenen inşaat mühendisi arıyorlar sektör başlığında inşaat-mimari deniyor geçelim inşaat müh. gibi bölümlerden de master istiyorlarmış... bence has öz haklıdır asıl acizlik yabancılar bizden daha bilir yaklaşımıdır...
    Cevapla
  • mustafa kayış 13 yıl önce Şikayet Et
    evet. ben su anda yurt disinda yasiyorum has oz arkadasimin dedigi algi burada sahip algilama farkli olabiliyor bazi yerlerde
    Cevapla
  • Has OZ 13 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin kardeşe. Asıl çeviri hatası temelde. Yani civil engineeringe inşaat mühendisliği diyenlerde. Civil kamu,medeniyet,uygarlık gibi kavranların ingilizcedeki temelini oluşturmakta. Yani mimari, inşaat, çevre, şehir bölge gibi çalışma alanlarının hepsini kapsar. Editörde sıkıntı yok kardeş, git hesabını civile inşaat diyenlere sor...
    Cevapla
  • Muhsin Coşkun 13 yıl önce Şikayet Et
    Çeviri hatası. Civil engineer ı sivil mühendislik diye çeviren ve bu uyduruk haberi yapana selam olsun. Civil engineer , inşaat mühendisliği demektir. Ha ha.
    Cevapla