Babacan'ın Kılıçdaroğlu'na kızdığı konu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı önlemler için 'kaynak ne olacak' tartışmasına Babacan da katıldı. Babacan Kılıçdaroğlu'nun sorumsuz vaatlerine deyim yerinde ise kızdı, Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmayacağını söyledi

Babacan'ın Kılıçdaroğlu'na kızdığı konu
Babacan'ın Kılıçdaroğlu'na kızdığı konu
GİRİŞ 30.12.2010 09:29 GÜNCELLEME 30.12.2010 09:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarık Yılmaz'ın haberi 

Babacan, 'Böyle konuşmayı sürdürürse bırakın artırımı not bile kırılır' dedi. İşte o açıklamalar:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı 'kaynak' tartışmasına Devlet Bakanı Ali Babacan da katıldı. Dün İstanbul'da ekonomi gazetecileriyle yaptığı toplantıda Babacan, "Sayın Kılıçdaroğlu böyle konuşmayı sürdürürse dışarıdakiler 'Koalisyon mu geliyor, bu konuşmalar yapılıyor.

Acaba Türkiye'de saçma sapan işler mi yapılacak' kanaatine varabilir. Bunu yaparlarsa bırakın not artırımını tabi ki not kırılır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesap kitap yapmadan, kaynağı belli olmayan şeyler açıkladığını anlatan Babacan, kayıtdışının 'azaltılacak' demekle azalmadığını söyledi.

 "Somut kaynaklar konulmalı" diyen Babacan "Mesela, ben daha fazla borçlanacağım, para basacağım gibi net kaynak açıklamalı. Ancak bu fazla ciddiye alınmadı.

Zaten eğer iktidara gelme ihtimali var denilseydi ya da bunları iktidar partisi açıklasaydı piyasa sert tepki verirdi. Allah'tan bu yaşanmadı" diye konuştu.

Babacan not artırımının seçim öncesi yapılmasının ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyor. 49 bankanın müdürleriyle iki hafta önce yapılan toplantıya da değinen Babacan, "Kredi büyümesinde yüzde 25'de kalın" tavsiyesini cari açık nedeniyle savundu.

Bankalara "hesap kitabınızı iyi yapın" mesajı gönderen Bakan Babacan, 'Uymayana yaptırım ne olabilir?' sorusuna da "Kati kural çizmek istemedik.

Biz sinyal verdik. Yaptırımın çok metodu var" yanıtını verdi. Hatırlanacağı gibi Merkez Bankası kredilerde yaşanacak yüzde 25'lik artışın yüzde 5.4'lük cari açığa neden olacağını açıklamıştı.

Döviz geliri olmayana uyarı

Babacan şirketler kesimini de şöyle uyardı: "49 banka var ve denetlenmesi mümkün ama şirketler kesimi binlerce. Reel sektör mutlaka ve mutlaka kur riskine dikkat etmeli. Döviz geliri olmayan şirketler yabancı para borçlanmamalı. Bunu 'kur artacak ya da inecek' diye söylemiyorum, reel sektör TL ile borç almalı."

Kararı bakanlar imzalıyor

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın görev süresi 18 Nisan'da doluyor. Babacan, bir önceki dönem başkan seçiminde Erdem Başçı'nın kararnamesinin Köşk'ten döndüğünü hatırlatarak "Vakti gelince açıklanacak. Bakarsanız son dakikada farklı biri gelebilir. Sonuçta tüm bakanlar imzalıyor" diye konuştu.

2B için toplanacağız

Babacan, 2B arazilerine ilişkin yasayla ilgili olarak da Bayındırlık, Maliye, Adalet ve Çevre bakanlarıyla oturup tüm çalışmasını birleştirdiklerini söyledi. Babacan, "Başbakan başkanlığında oturup seçimden önce getirelim mi getirmeyelim mi diyerek son kararı vereceğiz" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • Mehmed Disbudak 13 yıl önce Şikayet Et
    Kim kimi gönderiyor bakalim ,. Siz ler CHP Vaatlerine mi inaniyorsunuz vay sizin Ruh alemenize yaziklar olsun siz lere Vatan emanet edilmez sizler CHP 6 ayda Türkiyeyi 1980 lere geri döndürürsünüuz yaziksizlere ve sizin gibi düsünenlere,Türkiye neredeydi simdi nerede acin Gözlerinizi ey Gafiller,yeter artik 80 sene halki kandirdiniz artik millet size kanmiyacak bosuna cabalamayin,
    Cevapla
  • Aytekin 13 yıl önce Şikayet Et
    Kim kimi silecek görüşürüz. kim kimi silecek sandıkda görüşürüz. Sen chp veya diğer partilerden umud nbekliyorsan vay ülkenin haline
    Cevapla
  • musti 13 yıl önce Şikayet Et
    NEYSE İYİ DURUMDA DEĞİLMİŞİZ BUNU ANLADIK. Hala ZUGURT musuz de bizi kandırıyorlarmıs yenı öğrendik
    Cevapla
  • adem havva 13 yıl önce Şikayet Et
    İMF yede notu nada. seçimde bizde sizin notuzuzu kırcaz
    Cevapla