TOKİ, YTÜ'ye yeni kampüs yapacak

100. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan YTÜ'den gelen talep doğrultusunda, Davutpaşa Kampüsü hizmet binasını ve kampüs içinde yer alacak yurdun yapımını da TOKİ üstlendi.

TOKİ, YTÜ'ye yeni kampüs yapacak
TOKİ, YTÜ'ye yeni kampüs yapacak
GİRİŞ 28.12.2010 13:30 GÜNCELLEME 28.12.2010 13:30

Yeni kurulan birçok üniversitesinin hizmet binası ve kampüsünün yapım işini üstelenen Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yıldız Teknik Üniversitesinin(YTÜ) Davutpaşa Kampüsünü de ''arsa karşılığı'' yapacak.

YTÜ ile arsa karşılığı bina yapımı anlaşması yapan TOKİ, üniversitenin İstanbul Çağlayan'da bulunan ek binasının yer aldığı 5 dönümlük alanı satarak, elde edilecek gelirle Davutpaşa Kampusü'ne yurt ve hizmet binası yapacak. YTÜ'ye ait arsanın yanında yer alan ve TOKİ'nin mülkiyetinde bulunan 1,8 dönümlük alan ile birleştirilerek 6,8 dönüme çıkarılacak arsa, 13 Ocak 2011 günü hasılat paylaşımı yöntemiyle satılacak. 3 emsal değeriyle ihaleye çıkarılacak olan ve 20 bin 550 metrekarelik inşaat alanı bulunan arsayı alacak yatırımcılar, bölgeye turizm ve ticaret alanı yapabilecek.

Eğitim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla TOKİ'nin üniversitelerden gelen projelere öncelik verdiği belirtilen açıklamaya göre, idare Tunceli, Kırıkkale, Erzincan, Adıyaman, Nevşehir ve Şırnak üniversiteleri ile Ankara Gazi, Diyarbakır Dicle ve Ağrı İbrahim Çeçen üniversitelerine bina desteği sağlıyor.

TOKİ, yeni kurulan Adıyaman, Erzincan, Nevşehir, Ağrı-İbrahim Çeçen ve Şırnak üniversitelerine eğitim binası, laboratuvar, lojman ve kafeterya gibi hizmet birimleri inşa edecek. Kuruluş tarihleri daha eski olan Gazi Üniversitesine ek bina, Kırıkkale Üniversitesi için 200 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi yapımına başlandı, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne de 120 lojman yapılıyor.

Adıyaman Üniversitesi için Kahta Meslek Yüksek Okulunun inşaatını başlatan TOKİ, Şırnak Üniversitesi'ne eğitim-öğretim binaları, kültür merkezi, kütüphane, kafeterya, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu, rektörlük konutu ile 25 adet lojman,Erzincan Üniversitesi için 144, Ağrı-İbrahim Çeçen Üniversitesi için 100 adet lojman, Nevşehir Üniversitesi'ne eğitim-öğretim binası, idari ve sosyal binalar ile 100 adet lojman binası yapacak.

Tunceli Üniversitesi kampusunu baştan sona inşa edecek olan TOKİ, bu kapsamda rektörlük idari bina, rektörlük konutu, idari birimler, mühendislik fakültesi binası, personel lojmanları, ar-ge laboratuarı, İngilizce hazırlık binası, kapalı spor salonu ile merkezi kafeteryanın yapımını sağlayacak.

Açıklamada, eğitim altyapısının güçlendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte şimdiye kadar 654 okul, 658 spor salonu, 61 yurt ve pansiyon ile 36 kütüphane yapımını gerçekleştiren TOKİ'nin, üniversitelerden gelen işbirliği taleplerini geri çevirmediği vurgulandı.

KAYNAK: AA