Üsküdar Meydanı trafiğe kapatılacak

Üsküdar Meydanı, otobüs peronlarından ve trafikten kurtulup yayalaştırılacak. Yeraltına da ikinci bir meydan yapılacak. Burada otoparklar, yeraltı çarşıları, Marmaray ve metro istasyonları olacak.

Üsküdar Meydanı trafiğe kapatılacak
Üsküdar Meydanı trafiğe kapatılacak
GİRİŞ 27.12.2010 10:10 GÜNCELLEME 27.12.2010 10:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hasan Ay'ın haberi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Meydanı'nı yeniden düzenlemek için düğmeye bastı. Projeye, meydandaki Marmaray çalışmalarından sonra başlanacak. Bir yılda bitecek projeyle, Üsküdar Meydanı yayalaştırılacak. Bu kapsamda sahil yolu da, Harem ve Kuzguncuk yönlerinden U dönüşüyle kapatılacak. Selman-ı Pak Caddesi ile Paşalimanı Caddesi arasındaki bağlantı 300 metre uzunluğundaki karayolu tüneli ile sağlanacak. Karayolu trafiğinin yer altına alınmasıyla 50 bin metrekare olan meydan alanı, 100 bin metrekareye çıkacak.

OTOBÜS PERONLARI KALDIRILACAK

Üsküdar Meydanı projesi kapsamında otobüs peronları kaldırılacak. Peronlar, istanbul geneli transfer merkezleri çalışması içinde planlanan Altunizade ve îbrahimağa Transfer Merkezleri'ne alınacak. Bu doğrultuda, otobüslerin ana durakları meydan bütününde yer almayacak, otobüs seferleri için ara duraklar, cepler şeklinde düzenlenecek.

DENİZLE DOĞRUDAN BAĞLANTI

Denizle doğrudan bağlantılı bir meydan olarak planlanan Üsküdar Meydanı; deniz yolu, metro ve karayolunun birbirine entegre olduğu bir nokta olarak tasarlandı. Marmaray istasyonu ile Üsküdar- Çekmeköy metro istasyonu, meydanın altında yer alacak. İki istasyon arasında yeraltından geçiş de yapılacak. Yeraltında toplam araç kapasitesi bin 940 adet olan 2 yeraltı otoparkı inşa edilecek. Otoparklardan biri sahil kenarında, Harem'den gelen araçların park edebileceği bir konumda olacak.

OTOPARK ÜSTÜNE BELEDİYE BİNASI

 Proje kapsamında; istasyon bağlantıları, yaya alanları ve yürüyen merdivenlerin bulunduğu bir yeraltı meydanı da yapılacak. Toplam 20 bin metrekarelik bu alanın 6 bin metrekarelik bölümünde 50 adet dükkan olacak. Boğaz ve Bağlarbaşı'ndan gelen araçlar için planlanan ikinci otopark ise bin 200 araç kapasiteli olacak ve üzerinde Üsküdar Belediyesi'nin binası yer alacak.

Sabah-Metropol

YORUMLAR 3
  • BeyazFikirler 13 yıl önce Şikayet Et
    Olmuyor. Trafikten arındırıp yayalaştırmak çoğu zaman beklenen güzel sonucu vermiyor. Mesela Beyazıt Meydanı. Bu meydan bir zamanlar araç trafiğiyle çok etkileyici, romantik bir meydanken yayalaştırıldı ve şimdiki tatsız tuzsuz, yavan halini aldı. Üsküdar da aynı akıbete uğramaz umarım.
    Cevapla
  • Ali Saklı 13 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman???. olacak, edecek, cak, cuk... ne zaman?? senelerdir çile çekiyoruz.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Gençliğimin bir bölümünü Üsküdarda. değilim ama çok sevdiğim Üsküdarıma hala sık sık dolaşmaya giderim. Adamların kaç senedir çektiklerini bir Allah bilir bir de kendileri. Marmaray yüzünden Üsküdar meydanı alt üstüne geldi. Trafik yürümüyor.Özellikle akşamları her taraf kör düğüm oluyor. Görüntü berbat.Her yer saç bariyerlerle kapalı.Tam bir rezalet. Çok üzücü bir manzara. Üsküdar Türkiyenin,Türkün,Osmanlının ta kendisidir. Kadıköye hiç benzemez. İnsan Üsküdarın tarihi sokaklarında gezerken her adımda aslını,neslini görür,nefes alır(dı).
    Cevapla