CNN: Müslüman kasaba Noel Baba'dan geçiniyor

Amerikan CNN International kanalı, 'Noel Baba' olarak bilinen Aziz Nicholas'ın doğum yeri Antalya'nın Demre ilçesini ekranlarına taşıdı.

CNN: Müslüman kasaba Noel Baba'dan geçiniyor
CNN: Müslüman kasaba Noel Baba'dan geçiniyor
GİRİŞ 23.12.2010 07:02 GÜNCELLEME 23.12.2010 07:02

Ivan Watson imzalı haberde, Müslüman nüfusun yaşadığı Demre'de Noel kutlanmamasına rağmen Aziz Nicholas'ın mirasının ilçe ekonomisine katkı yaptığı vurgulandı.

"Türk kasabası Aziz Nick'in mirasını paraya çeviriyor" başlıklı haberde, "Aziz Nicholas, 18 yüzyıl önce, bugün modern Türkiye'de bulunan, hiç kar yağmayan, palmiye ağaçlarının ve portakalların yetiştiği bir köyde yaşadı. Bugün kasabada neredeyse hiç kimse Noel'i kutlamıyor. Müslüman bir ilçe olan Demre'de Roma şapellerinin üzerinde minarelerden yayılan ezan sesleri yankılanıyor" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Demre'de turistik eşyalar satan Barış Yüksel'in, "Kimse burada Noel'i kutlamaz. Bu ilginç. Ancak Aziz Nicholas konusunda çok mutluyuz. Onun sayesinde para kazanıyoruz" ifadelerine yer verildi. Yüksel'in dükkanında Nicholas'ın resmedildiği çok sayıda hediyelik eşya bulunduğu kaydedildi.
Ivan Watson'a konuşan Türk Arkeolog Nevzat Çelik de, milattan sonra 343'te ölen Aziz Nicholas'ın gerçekten var olduğunu, Demre'de yaşadığını ve öldüğünü söyledi. Çelik, Nicholas'ın Hristiyanlığın yayılması için çalıştığını kaydetti.

Haberde ayrıca Demre'nin resmi sembolünün Noel Baba olduğu, kasabanın merkezinde bir de Aziz Nicholas heykelinin bulunduğu belirtildi.

KAYNAK: CİHAN