Çöldeki yoksulların kurban sevinci

Yokluklar ülkesi Çad'ın çöl ve yarı çöl konumundaki 9 yöresinde yaşam mücadelesi veren yoksulların yüzü, Türkiyeli hayırseverlerin kurban bağışlarıyla güldü.

Çöldeki yoksulların kurban sevinci
Çöldeki yoksulların kurban sevinci
GİRİŞ 19.11.2010 09:53 GÜNCELLEME 19.11.2010 09:53

Kamuran Akkuş'un haberi

Elektriğin lüks olduğu, içme suyunun ancak kısıtlı miktardaki kuyulardan temin edilebildiği; cami, okul ve hastanenin bulunmadığı zorlu yaşam şartlarına sahip bu coğrafyadaki ihtiyaç sahiplerinin sınırlı sayıdaki kısmına Türk halkı şefkat elini uzattı.

Kurban Bayramı boyunca başkent Encemine başta olmak üzere ülkenin değişik bölgelerindeki 9 noktada 143 büyükbaş hayvan kesildi. Kurban etleri binlerce yoksulun kısa süreliğine de olsa yüzünü aydınlattı. İnsani Yardım Vakfı (İHH), Çadlı partneri Yoksullukla Mücadele ve Kalkınma Derneği'nin (ADLM) desteğiyle toplam 1001 hisselik kurban bağışını, bu ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

kullan

İHH ekibi, ayrıca bazı yoksul aileleri evlerinde ziyaret ederek nakdi yardımda bulundu. Yetim ve öksüz çocukların bulunduğu iki aileye de para yardımı yapan İHH ekibi, şeker ve balon dağıttığı çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ekip, balon, lokum ve şekerlerle çocuklara bayram sevinci yaşattı.

kullan

***

kullan

KAYNAK: AA