SGK Müfettişi rüşvetten yargılanıyor

Ankara'dan teftiş amacıyla geldiği Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir eczane sahibinden 40 bin TL rüşvet aldığı iddia edilen SGK müfettişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SGK Müfettişi rüşvetten yargılanıyor
SGK Müfettişi rüşvetten yargılanıyor
GİRİŞ 09.11.2010 13:47 GÜNCELLEME 09.11.2010 13:47

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, denetimler yapmak amacıyla Ankara'dan Antalya'nın Manavgat ilçesine geldiği belirtilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişi Y.D. hakkında bir eczaneden, ''sigortasız işçi çalıştırıldığı'' gerekçesiyle inceleme yapacağı, ancak incelemeyi yapmamak için 40 bin TL istediği öne sürüldü.

Eczacının durumu güvenlik görevlilerine bildirmesi üzerine polis, eczaneye giden SGK müfettişi Y.D'ye suçüstü yaptı. Y.D'nin çantasında yapılan aramada, polis tarafından önceden seri numaraları alınmış 40 bin TL, kapalı bir zarfta bulundu.

Gözaltına alınan müfettiş, sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, ''suç delillerini karartamayacağı'' ve ''sabit adresinin belli olduğu'' hususları dikkate alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-KOMPLO KURULDU-

Kendisine komplo kurulduğunu öne süren Y.D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi hakkında ''olgunlaşmamış bir suç'' isnat edildiğini ve mahkeme tarafından da serbest bırakıldığını söyledi. Müfettiş Y.D, şunları kaydetti:

''Bu bir komplodur. Rüşvet pazarlığına konu olan iddia ile ilgili geçmişte hiçbir inceleme yapmamıştım. Söz konusu zat tarafından evrak çantasına yerleştirilmiş bir zarf, açılmamış şekilde iken polis baskın yaptı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım. Muhtemel bir soruşturmayı kapatmak amacıyla böyle bir komplo yapmış olabilirler.''

SGK Müfettişinin kendisinden para istediğini iddia eden eczane sahibi Özge Ertekin ise müfettişin 3,5 aydır eczanesine gelerek araştırma yaptığını söyledi. Ertekin, şöyle konuştu:

''SGK müfettişi eczaneyi araştırmaya geliyor. Bir şey bulamıyor. Sürekli arayarak, beni rahatsız etti. Bana sürekli (İstersem bir şey bulurum. Türkiye'deki bütün eczanelerle ilgili bir şeyler bulurum. En masumu eczaneyi kapatacak şekilde suç unsuru bulurum) diyordu. Zorla para istedi. Benden 40 bin TL para istedi. Polis suçüstü yakaladı. Parayı da çantasında buldu.''

KAYNAK: AA