Sarıyer'de Eczacıbaşı'na kıyak iddiası

Sarıyer'de Eczacıbaşı'na 100 milyon doların üzerinde rant sağlandığı iddiası CHP belediye meclis üyelerini ikiye bölerken, AK Partililer 'Şaibeye evet diyemezdik' diyerek konuyu yargıya taşımaya karar verdi.

Sarıyer'de Eczacıbaşı'na kıyak iddiası
Sarıyer'de Eczacıbaşı'na kıyak iddiası
GİRİŞ 08.11.2010 17:26 GÜNCELLEME 08.11.2010 17:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı plan tadilatı ile Eczacıbaşı’nın Zekeriyaköy’de yapacağı projeye 100 milyon doların üzerinde rant sağlandığı iddiası CHP Sarıyer belediye meclis üyelerini ikiye böldü.

Eczacıbaşı Grubu’nun Zekeriyaköy’de yapacağı Ormanada projesi ile ilgili kıyak sayılabilecek plan tadilatı CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyelerini ikiye böldü. CHP’li meclis üyelerinin neredeyse yarısı plan bu tadilatına karşı oldukları için meclis toplantısına katılmazken, maddenin görüşüldüğü sırada AK Parti Meclis Üyeleri de meclisi terk etti. MHP’nin desteği ile geçebilen madde geride birçok soru işareti bıraktı.

Belediye Eczacıbaşı’na 100 milyon dolarlık rant sağladı iddiası

Sarıyer Manşet gazetesinin web sitesinde yayınlanan habere göre Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçen plan tadilatı ile Eczacıbaşı’nın 100 milyon doların üzerinde kar sağladığı iddia ediliyor.

İddialara göre, yeşil alan ile villaların yapılacağı alanın yerleri değiştirildi. Değişiklikte manzaralı olan yeşil alan dere olarak bilinen atıl yere taşınırken, lüks villaların yapılacağı alan da manzaralı yere çekildi. Bu değişiklik sayesinde Eczacıbaşı önemli derecede avantaj sağladı. Bölgedeki gayrimenkul işletmelerine göre, derede yapılacak olan bir villanın değeri 500 bin dolar civarında olabileceği tahmin edilirken değişiklikle beraber villaların değeri 3 milyon dolara kadar çıktı. Bu durumda ayrıca derede inşaat yapmaktan kurtulan Eczacıbaşı büyük bir maliyetten de kurtulmuş oldu. Eczacıbaşı’nın yapılan bu değişiklikten 100 milyon dolardan fazla kar sağladığı belirtiliyor.

9 CHP’li meclise neden gelmedi?

Plan tadilatına karşı çıkan CHP’li 9 meclis üyesi hafta boyunca ikna edilmeye çalışıldı ancak projenin kişisel çıkarlardan öteye gitmediğini halka bir fayda sağlamadığını düşündükleri gerekçesiyle toplantıya katılmadılar.

CHP grubundan gelen bilgilere göre hafta arasında yapılan toplantıda hararetli tartışmalar yaşandı. Projeye tepkili bu meclis üyeleri, projenin Sarıyer’de hayata geçmesinin gecekonduda oturan vatandaşları sıkıntıya sokabileceğini belirterek Maden Dereiçi Mahallesi’ni örnek gösterdiler ve bu projeden alınan rantın siyasetçilere değil bu vatandaşların sorunlarını çözmede kullanılması ve halka yansıtılması gerektiğini söylemesi üzerine tansiyon yükseldi. Olayların bu şekilde gelişmesi üzerine meclis üyeleri grup kararı alınmaması için toplantıya gelmediler. AK Parti grubu ise ilgili madde görüşüldüğü sırada meclisi terk etti. Madde mecliste 3 üyesi bulunan MHP’nin desteği ile geçti. İmar Komisyonu’nda yer alan AK Parti Meclis Üyesi Yakup Güngör Mutlu da kendi grubuna katılmazken, CHP’li Oğuz Güney de toplantıya gelmedi.

AK PARTİ suç duyurusunda bulunacak

AK Parti Sarıyer ilçe Başkanı Hüseyin Özdemir, oylama yapılırken yeterli çoğunluğun olmadığını ve usulsüzlük yapıldığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve Grup Sözcüsü Cemil Özbalta meclisten geçen Ecazcıbaşı projesiyle ilgili 'Şaibeye evet diyemezdik' dedi.

Meclisten geçen Eczacıbaşı projesini yargıya taşımaya hazırlanan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir,  “CHP grubunun büyük oranda toplantıya gelmemesi ve bu katılmama nedenlerinin altında şaibeli kokuların gelmesi bizleri rahatsız etti. Böyle bir ortamda evet diyemezdik” dedi.

AK Parti’nin tüm uyarılarına rağmen usulsüzlük yapıldığını söyleyen Özdemir, “İlgili madde görüşüldüğü sırada meclis kararı için yeter sayısı yoktu. Bu nedenle AK Parti grubu olarak ilgili maddenin bir sonraki toplantıya ertelenmesini talep ettik. Bu durumda gerekli uyarıları yapmamıza rağmen meclis başkanı ertelemek yerine oylamayı tercih etti. Belediye meclis yönetmeliğinin 10. Maddesine uyulmayarak usulsüzlük yapılmıştır. Usulsüz bu kararın iptali için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Ortada şaibeli dedikodular var

AK Parti Grup Sözcüsü Cemil Özblata da, ilgili maddeye sıra geldiğinde meclisi neden terk ettikleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Böylesi büyük bir proje Sarıyer’in menfaatine olması gerekiyor. Sarıyer’e nikâh salonu, kültür merkezi gibi önemli tesisler kazandırılabilir. Yapılan bu değişiklikte Sarıyer’in ve halkın menfaatine hiçbir şey göremedik. Tüm bu olayların yanında ortada şaibeli birçok dedikodu dolaşıyor. Böyle bir ortamda biz AK Parti olarak böyle bir şeye yani şaibeli dedikodulara evet diyemezdik. Üstelik kendi meclis üyelerine karşı şeffaf olamamış ve ortada dönen şaibelerle ilgili onlara yeterli açıklamayı yapamamış bir başkan bu durumda böyle büyük bir projeyi nasıl meclisten geçirebilir” dedi.

Yeşil alan Eczacıbaşı’na söz verilmiş

Özbalta, “İmar Komisyonu Başkanı Erdal Sarıgöl grupta bize açıklama yaptığında; burada belediyenin 23 dönümlük yeşil alanının olduğunu, kiraya verileceğini hatta aynı sitenin kullanımına verilmesi için söz verildiğini söyledi. Biz bu tür sözleri bilmiyorduk orada öğrendik” diye konuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı önemli toplantıdan dönüş yapamadı

www.sariyermanset.com sitesinde yer alan iddialarla ilgili olarak görüşlerini merak ederek bir kaç kez aradığımız Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in Özel Kalemi, başkanın önemli bir toplantıda olduğunu, bitince bize döneceğini söyledi. 

Ancak öğle saatleriden saat 17.22'ye kadar süren bekleyişimiz esnasında arayıp dönen olmadı.  Başkanın açıklaması geldiği anda sizlere ulaştırılacaktır..

(Haber 7) 

YORUMLAR 10
  • Veysel Aliş 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu PEŞKEŞ İSE, kesinlikle &quotOY KARŞILIĞI DEĞİLDİR"!... Oy almak için olsa, AKP GİBİ fakir vatandaşa KÖMÜR, BUZDOLABI, YİYECEK ya da PARA dağıtır. O halde NE KARŞILIĞI...
    Cevapla
  • Veysel Aliş 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir de, şu malüm sözümona SOSYAL DEMOKRATLARIN sesini hiç duyamadım.... Hani ŞU BOĞAZ KÖPRÜLERİNE, OTOYOLLARA KARŞI ÇIKIYORLARDI YA... Sırf, çevrecilik ve RANTA KARŞI OLDUKLARI İÇİN... Bu kadar hassas bir topluluk, bu işi duyamadı anlaşılan. Duymak İstemeyen Kadar Sağır, GÖRMEK İSTEMEYEN KADAR KÖR OLABİLİR Mİ?!.. Milletin ve ülkenin menfaatine yapılan her şeye bir bahane ile karşı çıkan zihniyetlerden ALLAH BU MİLLETİ KORUSUN! Amiiin!..
    Cevapla
  • Veysel Aliş 13 yıl önce Şikayet Et
    Belediye Peşkeş çekmediyse, ADALETİ NASIL SAĞLAYACAK?!. Hangi nedenle ormanın ortasına KIYAK MANZARALI BİR KÖYÜ Eczacıbaşına hediye etmiştir? Eczacıbaşı gibi bir "GARİBAN" daha çıkar da böyle BÖYLE MANZARALI BİR ORMAN KÖYÜ DE BEN KURMAK İSTİYORUM derse, Sayın Belediye başkanı ve ONAY VEREN MECLİS ÜYELERİ ona da "OLUR" diyebilirler mi? Diyemiyeceklerse, sormazlar mı adama "ONA VAR DA BİZE YOHMİ !?.." Eczacıbaşı 9 aylık da, diğerleri sekiz aylık mı? Hülâsa, "NE KARŞILIĞI VERİLDİ?" diye sorar insanlar. HAKSIZLAR MI ?!!!...
    Cevapla
  • fatih 13 yıl önce Şikayet Et
    kimseyi savunmayın. Daha iki gün önce başbakan boğaziçi üniversitesine imar iznini biz veririz, anıtlar yüksek kurulu sorun çıkarmazsa demedi mi. Orası sit alanı değil mi. Gitsinler başka b,r kampüs daha kursunlar, illa orada mı olacak. Bu işin partisi yok, hepsi aynı.
    Cevapla
  • allo hasan 13 yıl önce Şikayet Et
    yiyin efendiler yiyin. ne olmuş yani koskoca ezcacıbaşı birazcık rant sağlamış hemende kopmuş yaygara üç gün unutacaksınız cibali tütn fabrikası floransın naytingel hastanesi blgrad ormanındaki koç üniversitesi ümraniyedeki acarken sitesi gibi buda unutulacak ne gerek yaygaraya yiyin efediler yiyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle