İç Anadolu en büyük hayvan pazarı açıldı

İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla Hayvan Pazarı'nda, Kurban Bayramına sayılı günler kala yoğunluk yaşandı.

İç Anadolu en büyük hayvan pazarı açıldı
İç Anadolu en büyük hayvan pazarı açıldı
GİRİŞ 30.10.2010 14:52 GÜNCELLEME 30.10.2010 14:52

Ülke genelinde ve Sivas'ta görülen şap hastalığı nedeniyle 1,5 ay önce kapatılan Şarkışla Hayvan Pazarı, hastalık durumunun şu an için ortadan kalkması üzerine yeniden açıldı. 1,5 ay sonra açılan hayvan pazarında, Kurban Bayramına sayılı günler kala yoğunluk yaşandı.

İlçede Cumartesi günleri kurulan pazara, besiciler ile kurbanlık almak isteyen vatandaşlar akın etti. Pazara, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan getirildi. Kurbanlık satın alma telaşına düşen vatandaşlar, uygun fiyata kurbanlık satın almak için pazarı detaylı bir şekilde gezdi.

Satıcılarla alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşandı. Kimi pazarlıklar, aradaki küçük fiyat farkı nedeniyle bozuldu. Bir vatandaş ile satıcı arasındaki pazarlık ise yanında Türk Lirası yerine döviz getiren alıcıdan satıcının Türk Lirası istemesi üzerine bozuldu. Yetkililer, vatandaşları Kurban Bayramı öncesinde sahte para ve döviz konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu yıl büyükbaş kurban hissesinin en ucuz 750-800 lira arasında değişeceği belirtildi. Koyun ve diğer küçükbaş kurbanlık hayvanların da 650 liradan düşük olmayacağını ifade eden satıcılar, koçların ise bin 200 liradan başladığını kaydetti.

Kurbanlık hayvanların pahalılığından yakınan vatandaşlar, çok besili olan büyükbaş hayvanlar için neredeyse ikinci el araç fiyatı istendiğini belirttiler.

Öte yandan, pazardaki büyük boğalar için 7-8 bin lira istendiği ifade edildi.

KAYNAK: AA