Turgutlu'ya sirke fabrikası açılacak

Manisa'nın Turgutlu İlçesi organize sanayi bölgesi ile son dönemin en gözde bölgeleri arasına girmeyi başardı. Sanayi bölgesinde açılacak sirke fabrikası pek çok Turgutluluya istihdam şansı sağlacak.

Turgutlu'ya sirke fabrikası açılacak
Turgutlu'ya sirke fabrikası açılacak
GİRİŞ 29.09.2010 06:02 GÜNCELLEME 29.09.2010 06:02

Özkan Haluk Satır'ın haberi

Turgutlu Belediye Başkanı M.Serhat Orhan, Turgutlu organize sanayi bölgesi bugün gelmiş olduğu nokta ile Egenin yükselen yıldızı sloganını hak ettiğini söyledi.

5 yıl öncesine kadar tek fabrikanın bulunmadığı beş bin metrekarelik alanda bugün 15 civarında büyük firma faaliyet gösteriyor. Firmaların en büyüğü Türkiye’nin dev firmalarından BMC.  

Turgutlu'nun üzüm üretimindeki öncü firmalarından olan ORKA'nın da sahibi olan Başkan M. Serhat Orhan, yeni yatırımları ORKAR Sirke Fabrikasının çok yakın zamanda üretime başlayacağını ve bir çok Turgutluluya iş imkânı sağlanacağını açıkladı.

 Orhan ‘‘ORKAR ismi ile yola çıktığımız fabrikamızda elma ve üzüm sirkesinin yanı sıra limon sosu, limonata ve şalgam suyu üretimi de gerçekleştirilecek. Fabrikanın üretim hedefi yılda altı bin ton sirke ve beş bin ton da diğer mamüller olarak belirlemiş bulunuyoruz. ORKA üzüm sektörünün lokomotifi durumunda ve yeni yatırımımız olan ORKAR sirke fabrikamızla da ilçemizin ürün çeşitliliğini arttırmayı düşünüyor ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Fabrikamızın tüm Turgutlumuz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAYNAK: HABER7