TARİŞ'in çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatı

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, 2010 yılı ürünü baz 9 numara çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatını açıkladı.

TARİŞ'in çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatı
TARİŞ'in çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatı
GİRİŞ 07.09.2010 13:49 GÜNCELLEME 07.09.2010 13:49

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, 2010 yılı ürünü baz 9 numara çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatının 3 lira, bandırmasız üzüm fiyatının ise 3,10 lira olacağını açıkladı.

Türker, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada çekirdeksiz kuru üzüm üreticisi ülkelerin en önemlilerinden olan ABD'de, rekoltenin geçen yıla göre düştüğünü ve stokların azaldığını öne sürerek, ayrıca sigorta şirketleri tarafından Manisa bölgesinde üzümde ortalama yüzde 40 oranına varan hasar tespit edildiğini kaydetti.

Bu durumun Türkiye'deki ihracat fiyatlarının yükselmesine yol açtığını ifade eden Türker, Türkiye'de üretilen çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 90'ının ihraç edildiğini, bir üretici kuruluşu olan TARİŞ Üzüm Birliğinin, çekirdeksiz kuru üzümde piyasa düzenini sağlamaya devam edeceğini bildirdi.

Türker, Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzüm ihracat gelirinin 100 milyon dolar düzeyinden, 500 milyon dolar düzeyine çıktığını, yaş üzüm ihracat geliriyle üzüm ihracat gelirlerinin 1 milyar dolar olarak hedeflendiğini bildirdi.

Dünya ve Türkiye'deki çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesi, tüketim miktarı ve piyasa fiyatlarıyla üretici maliyetlerini de dikkate alarak 3 lira avans fiyatı belirlediklerine açıklamasında yer veren Türker, üreticilerin Ramazan Bayramını da kutladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL