Foxconn, Çorlu'da eleman aramaya başladı

Çin'de Apple'ın iPod, iPhone, iPad gibi ürünlerinin fason üretimini yapan Foxconn Çorlu'da açacağı fabrika için eleman aramaya başladı.

Foxconn, Çorlu'da eleman aramaya başladı
Foxconn, Çorlu'da eleman aramaya başladı
GİRİŞ 19.07.2010 09:53 GÜNCELLEME 19.07.2010 09:53

Şirketin dün verdiği ilanda endüstri mühendisi, kalite mühendisi, insan kaynakları müdürü, lojistik uzmanı gibi birçok dalda yönetici pozisyonlarına eleman alınacağı duyuruldu.

Foxconn geçtiğimiz aylarda Apple ürünlerinin üretildiği fabrikalarda 13 işçinin intihar etmesiyle gündeme geldi. İşcilerin 10’unun hayatını kaybetmesinin ardından şirket işçileri aşırı zor şartlarda çalıştırmakla suçlandı.

Appple CEO’su Steve Jobs 2 Haziran’da bir açıklama yaparak “Her şey kontrol altında. Foxconn’un çalışma şartları kötü değil.

Sinemaları, restoranları olan bir fabrika. Burada 400 bin kişi çalışıyor. Dolayısıyla intihar oranı ABD’deki ortalamanın dahi altında kalıyor. Tabii ki yine de önemli bir durum” dedi.

Çin’de 800 bin çalışanı var

Foxconn dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri olarak görülüyor. Şirketin ABD, İngiltere, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Vietnam’da da üretim tesisleri bulunuyor.

Şirket Apple ürünlerinin yanı sıra Intel, Dell, Hewlett-Packard, Sony, Nintendo gibi markalar için de üretim yapıyor.

Çin’de toplam 800 bin çalışanı var. İntihar olaylarından sonra bir süre üretimi durduran şirket 13 Haziran’da da bütün işçi maaşlarına yüzde 100’ün üzerinde zam yapma kararı aldı.

KAYNAK: MİLLİYET