10 bin dolarlık 1974 model Murat 124 - VİDEO

Hatay'da bir oto galeride sergilenen halk arasında 'Hacı Murat' olarak bilinen 1974 model Murat 124'ün fiyatı görenleri şaşkına çeviriyor.

GİRİŞ 13.07.2010 16:50 GÜNCELLEME 13.07.2010 16:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bu güne kadar çocuğu gibi baktığı 1974 marka Murat 124'ü satmak istemediğini ifade eden Nihat Sezer, fiyatını soranlara, '10 bin dolar' cevabını veriyor.

İkinci el otoda fiyatlar neredeyse yarı yarı düşerken yaklaşık 3 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen parçalarla adeta yeniden oluşturulan 1974 model Serçe'yi almak isteyenlerin 10 bin doları gözden çıkarması gerekecek.

Serbest meslekle uğraşan Nihat Sezer (50), 6 yıl önce satın aldığı Murat 124 marka aracının üzerinde oynama yapmaya başlamış.

Sezer, egzoz, jant derken artık fabrikasında dahi üretilmeyen aracında köklü değişiklikler yapmaya karar vermiş.

Yosun yeşili aracının üzerini açtırmakla işe başlayan Sezer, daha sonra aracının motoru dahil, şanzımanını, diferansiyelini, jantlarını farklı il ve ülkelerden temin ederek değiştirmiş.

Nihat Sezer, arka tarafta yer alan egzozu söktürüp aracın her iki yanına taktırmış. Yaklaşık 6 yıldır aracın kendisinde olduğunu söyleyen ve aracını 'Çocuğum' diye nitelendiren Nihat Sezer, "Murat 124 artık üretilmiyor.

6 yıldır bu araç bende. Bundan 3 yıl önce küçük değişiklikler ile başladım ve araç bu hale geldi. Motoru 1,6, şanzımanı ve diferansiyeli farklı.

Üstünün açık olması ise bu aracı diğer modifiyelerden ayıran özelliklerden biri. Bu nedenle aracıma ilgi büyük" şeklinde konuştu.
       
Aracını satmak istemediğini kaydeden Nihat Sezer, fiyatını soranlara, '10 bin dolar' yanıtını veriyor.

Bu güne kadar çocuğu gibi baktığı 1974 marka Murat 124'ü satmak isterse sadece araca harcadığı miktar kadar para istediğini de sözlerine ekliyor.
       
Antakya merkezde bulunan Lider Oto Galeride teşir amaçlı sergilenen otomobilin çok fazla talep gördüğünü söyleyen Galeri Sahibi Ayhan Özdemir ise, "Aracı ilk gördüğümde çok şaşırdım.

Nihat beyden aracı almak istedim ama satmayacağını söyledi. Bende en azından haftanın birkaç günü galeride sergilenmesine izin vermesini isteyince beni kırmadı.

Araca genç, yaşlı herkesin ilgisi büyük. Hemen hemen herkes fiyatını duyunca çok şaşırıyor.

Sadece üzerinin açıldığını zannedenlere araç üzerindeki değişiklikleri anlattığımızda neden 10 bin dolar fiyat biçildiğini anlıyorlar." dedi.

Eşiyle birlikte otomobillerinde gezmekten büyük bir zevk aldığını söyleyen Nihat Sezer'in eşi Hane Sezer ise, aracın herkes tarafından büyük ilgi gördüğünü ve eşinin bu güne kadar harcadığı emeğin karşılığını vatandaşların bu beğenisiyle aldığını söyledi.

Çift yaz tatilinde üstü açık otomobilleriyle Antakya sokaklarında meraklı bakışlar altında gezmenin kendilerine büyük bir zevk verdiğini söylüyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • Atila KOÇ 13 yıl önce Şikayet Et
    Eskiye rağbet olsa. amca 500 tl üste ver benim biskletle takas edek
    Cevapla
  • tolgahan seyhan 13 yıl önce Şikayet Et
    ayıptır... 74 model hacı murada bu kadar aşağılatıcı sözler söylemeniz tamam fiyat olarak abartı ama adamın dediği sadece masraf ettiğim miktar bu kadar nede olsa bu hastalık meselesi ve bunun gibi piyasa dolaşan çok murat var ve kimse size bu arabalara yukardan bakma hakkı vermez sanki her birinizin mercedes bmw yada porşesi var unutmayın komşudaki beygiri gözetlemektense kapıdaki eşşeği beslemek iyidir eşşek olsun sizin olsun !!
    Cevapla
  • ziya retçi 13 yıl önce Şikayet Et
    bu arabada ekmek var. sahibi eve götüreceği ekmeği arabada unutmuş da...
    Cevapla
  • ziya retçi 13 yıl önce Şikayet Et
    o da birşey mi?. bende 1960 model bisiklet var. fiyatı da tam 100 bin gayme. ister al ister alma.
    Cevapla
  • selcuk dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    ciddimisin. ya amcacığım bu arabalar üretimden hakikatn kalktımı. çok şaşırdım. kaç yıldır ilk defa senden duydum. ya bunda klima falan varmı. yada otomatik vites
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle