TESK'ten memura yüzde 10 zam önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, büyüme hızının yüzde 11,7 olduğunu hatırlatarak memur için yüzde 10 zam önerisinde bulundu.

TESK'ten memura yüzde 10 zam önerisi!
TESK'ten memura yüzde 10 zam önerisi!
GİRİŞ 06.07.2010 15:57 GÜNCELLEME 06.07.2010 15:57

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine Ocak-Haziran dönemi için verilecek yüzde 1,06 oranındaki enflasyon farkının yeterli olmayacağını ileri sürdü.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, büyüme hızının yüzde 11,7 olduğunu hatırlatarak,   ''Maaşlara yapılacak yüzde 10 artış, tüketime yönelik çoğalan etkisiyle ekonomiye can verir'' dedi.

Sebze fiyatlarında yaşanan düşüş ve ithalatla birlikte geçen ay inişe geçen et fiyatlarının vatandaşı rahatlatarak, enflasyonun düşmesinde etkili olduğunu belirten Palandöken, büyüme rakamının ikinci çeyrekte de yine yüksek çıkacak olmasında, yaz aylarındaki iç tüketim artışının etkili olacağı öngörüsünde bulundu.

Palandöken, ekonominin düzelmeye başladığını gösteren olumlu gelişmeler sonucunda maaşlara yapılacak yüzde 10 artışın tüketime yönelik çoğalan etkisiyle ekonomiye can vereceğini yineledi.

 Türkiye'nin büyümesinin önündeki en büyük engelin terör olduğunu da dile getiren Palandöken, şöyle dedi:

''Terör durduktan sonra doğu ve güneydoğu bölgelerimizin yüksek ekonomik potansiyellerini ekonomimize kazandırdığımızda ülkemiz büyümede Çin'i geçer. Büyümenin olumlu etkileri iç piyasaya da yansır. Ekonominin canlanmasıyla esnaf iş yapar, borçlarını öder, istihdamı artırır.''

KAYNAK: AA