Et fiyatları yeniden yükselişe geçti

Et ithalatı ile bir süre tansiyonu düşürülen et piyasası yeniden ateşlendi. Amasya Suluova'da kilosu 13 TL'ye kadar düşen et fiyatları bugün itibariyle 15,5 TL'ye yükseldi.

Et fiyatları yeniden yükselişe geçti
Et fiyatları yeniden yükselişe geçti
GİRİŞ 23.06.2010 14:16 GÜNCELLEME 23.06.2010 14:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amasya Suluova'da bir ara etin mezbaha kesim fiyatı kiloda 18,5 TL'ye kadar çıkmıştı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın tedbirleri ve et ithalatı formülü ile et fiyatlarının mezbaha kesim fiyatının 12 TL'ye kadar geriletilmesi planıyordu.

Geçtiğimiz haftalarda 13 TL'ye kadar gerileyen etin kilosu bu hafta yeniden tırmanışa geçti. Mezbaha kesim fiyatı 15,5 TL'ye kadar yükselen et fiyatlarının yükselişi üreticiyi sevindiriyor ama vatandaşları da kara kara düşündürüyor.

Et fiyatlarının yükselişinde ithal etin piyasa etki oranının düşük olduğunun anlaşılması ve üreticilerin düşük et fiyatları ile hayvanlarını kestirmeye razı olmaması önemli rol oynuyor...

(Haber 7)

YORUMLAR 4
  • üzeyir türk 13 yıl önce Şikayet Et
    et fiyatı. son 3 yılda 50 ye yakın büyük baş hayvan kestirdim şimdi ise yapmıyorum kesim fiyatları cok yüksek karkas et 11 tl den üstü haksız kazanc tır süpükülatiftir kücük üreticiyi bitirmeye yöneliktir az fiyatta tehlikedir yüksekte tehlikedir bu konuda birliklere ve sivil toplum kuruluşlarınada görev düşmektedir
    Cevapla
  • mevlüt fırtana 13 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYEde ET TEKELLEŞMEKTEDİR. TÜRKİYEde hükümet besicilere büyük destek ve tesvikler veriyor. Ancak besicilik, artık holdinkler ve imkan sahibi olan kişiler tarafından yapılır hale gelmiştir. Sağlanan imkan ve tesviklerden de bunlar faydalanıyor. Böyle oluncada Ülkede , et fiyatlarını istedikleri gibi ayarlaya biliyorlar. 2000 Yılına kadar ET üretiminin çoğu köylüler tarafından üretilirdi , şimdi bu minimuma düştü.yeniden üretimin artması için banka kredisi alamayan köylüye damızlık hayvan dağıtılmalıdır. yoksa ET fiyatı düşmez!!!
    Cevapla
  • Yıldız Melek 13 yıl önce Şikayet Et
    :). ithal mı değil mi hiç bilmem ama Bursa da et 22.50 den satılıyor.Satılmasına satılıyor da alan yok :)Belki de sonra onları kıyma yapıp yine satıyorlardır bilmem :).tavuk dan başka almıyom.Kurbanı bekleyecem....Yerli et daha garantisiz..
    Cevapla
  • ertuğrul yıldırım 13 yıl önce Şikayet Et
    ithal yeriz. valla kendileri bilir.biz ithal mithal yeriz valla.ucuz olsun.hem daha garanti.denetim altında kesiliyor.yetkililer gitsinde et marketlerin fabrikalarını denetlesin pisliği görsün.kokuşan etleri toplasın..
    Cevapla