Boyner ile Altınyıldız birleşiyor mu?

Bugün medyada yer alan, Boyner Holding'in Altınyıldız ile birleşmesine ilişkin haberler üzerine Boyner Holding'ten açıklama geldi. Holding'ten yapılan açıklamada şöyle dendi:

Boyner ile Altınyıldız birleşiyor mu?
Boyner ile Altınyıldız birleşiyor mu?
GİRİŞ 22.06.2010 13:39 GÜNCELLEME 22.06.2010 13:39

Boyner Grubu, Altınyıldız ile birleşileceğine ilişkin haberlerin, henüz yönetim kurulunda görülüşüp karara bağlanmamış senaryo olduğunu duyurdu.

Boyner'in yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Boyner Grubu'nda rasyonellik, etkinlik, karlılık, rekabet gücü ve yatırımcı değerini artırmak amacıyla muhtelif stratejik senaryolar üretilmekte, bunlar üzerinde devamlı ve düzenli olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Bugün medyada yer alan, Boyner Holding'in Altınyıldız ile birleşmesine ilişkin haberler, bu senaryolardan birini yansıtmaktadır. Ancak gerek bu konu gerekse de diğer bir senaryo, henüz yönetim kurullarımızca görüşülmemiş ve karara  bağlanmamıştır.''

Basında Boyner Holding'in, yeniden yapılanma kapsamında finansal yükümlülükleri ve elindeki marka haklarıyla birlikte halka açık şirketi olan Altınyıldız'ın çatısı altına gireceği, birleşmeyle holdingin finansal yükümlülüklerinin Altınyıldız'ın altına girmiş olacağına ilişkin haberler yer almıştı.

Beymen Mağazacılık A.Ş, Akmerkez Beymen'in, Beymen Mağazacılık A.Ş. portföyünün en önemli temel taşlarından biri olduğunu bildirdi.

Beymen'in Akmerkez Beymen konusundaki haberlere ilişkin yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Akmerkez Beymen, 1994 yılında açıldığından bu yana Türk perakende mağazacılığının gelişimine öncülük eden amiral gemi konumundadır ve Beymen Mağazacılık A.Ş. portföyünün en önemli temel taşlarından bir tanesidir. Beymen, müşterisi için yıllara dayanan köklü bir alışkanlığı temsil eden Akmerkez Beymen'le ilgili bugün basında yer alan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Beymen Akmerkez, bugün olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine kusursuz bir alışveriş deneyimi sunmaya devam edecektir.''

Haberde, ''Boyner Holdingde yapılacak değişiklikler kapsamında Beymen'in Akmerkez'deki mağazasını kapatarak başka bir yere geçme planı olduğu'' ifadesine yer verilmişti.

KAYNAK: AA