Uzmanlar yeni memur tasarısına tepki

İl Planlama Uzmanları Derneği, Milli Emlak Uzmanları Derneği, Gelir Uzmanları Derneği ve Muhasebe Uzmanları, Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı eleştirdi.

Uzmanlar yeni memur tasarısına tepki
Uzmanlar yeni memur tasarısına tepki
GİRİŞ 16.06.2010 10:22 GÜNCELLEME 16.06.2010 10:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzman derneklerinin yaptığı ortak açıklamada, Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sunulduğu anımsatıldı.

Tasarının ilgili maddelerinin kamuda yeni uzmanlıkların ihdasını ve mevcut uzman, uzman yardımcılarının özlük haklarını düzenlediği belirtilen açıklamada, tasarıyla ''kamuda uzman maaşlarının eşitlenmesi'' iddiasının gerçeğe dönüşmediği, aksine mesleğe özel yarışma sınavı ile girilen kariyer uzmanlıklar arasındaki ücret dengesizliğinin daha da derinleştirildiği savunuldu.

Tasarıyla kamuda görev yapan kariyer uzmanlarının, nitelik, mesleğe giriş ve yükselmeleri dikkate alındığında aynı koşullara ve yükümlülüklere tabi iken özlük hakları itibariyle iki farklı sınıfa ayrıldığı, hatta merkez uzmanı-taşra uzmanı şeklindeki bir ayrımın hayata geçirilmeye çalışıldığı öne sürülen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Tasarıda yer alan 59 kariyer mesleğin 54'ünde uzmanlar için yaklaşık 3500-4000 TL, uzman yardımcıları için ise 2000-2500 TL maaş öngörülmüş iken ayrı tutulan beş uzmanlıkta bu rakamlar uzmanlar için yaklaşık 1700 TL, uzman yardımcıları için de 1500 TL'dir.

Tasarıda farklı düzenlenen bu meslekler, il planlama uzmanları (sadece 100 kişi), milli emlak uzmanları, gelir uzmanları, muhasebe uzmanları, mali hizmet uzmanları ile bunların yardımcılarıdır.

Ülkemizin 81 ilinde bütün vatandaşlarımıza doğrudan hizmet veren bu meslek mensuplarının önemi, tasarının mevcut haliyle yasalaşması durumunda azalacak ve hizmet kalitesi düşecektir.

Oysa ki vatandaş odaklı hizmet anlayışı ve AB sürecinde yerelden daha kaliteli hizmet sunumu yaklaşımlarını ilke edinmiş olan Türk kamu bürokrasisinin ve karar alıcıların, 81 ilde bugüne kadar özveriyle görev yapan ve mesleğe alınma ile diğer koşullar bakımından merkezde görev yapan uzmanlardan hiçbir farkı olmayan il planlama, milli emlak, gelir, muhasebe, mali hizmet uzmanları ile bunların yardımcılarını tasarı ile getirilen özlük haklarından mahrum bırakması büyük bir çelişkidir.''

Açıklamada ayrıca, tasarının mesleğe aynı şartlarda giren, aynı aşamalardan geçen kariyer uzmanlar arasında büyük bir eşitsizliğe yol açtığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    Tasarıda düzenleme bekliyoruz. Bizler hizmetlerimizin taçlandırılacağını büyük heyecan ve umutla bekleyip motivasyonumuzun üst düzeylere çıkacağı günleri sabırsızlıkla bekledik. Ancak ortaya çıkan tasarıda Mali Hizmetler Uzman ve Uzman Yardımcılarının tasarıda yer almadığını hayretler içinde gördük. TBMM. sevk edilen 657 sayılı yasada Mali Hizmet Uzmanlarının beklentileri dahilinde tasarının 21 maddesinin (ğ) fıkrasına dahil edilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz
    Cevapla
  • Kadriye TAŞRALI 13 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet Şeffaflıktan Vaz mı Geçiyor?. 5018 Sayılı Kamu Mali Yön. ve Kontrol Kn. kamuda şeffaflık getiren ve kaynakları verimli kullanmaya teşvik eden kanundur. Mali Hizmetler Uzmanları ise bu kanunun uygulama alanında denetçilerdir. Kanunun gerekleri yerine gelmediğinde kurumlardaki üst yöneticiler ağır para cezaları ile karşılaşmaktadırlar. 5018 sayılı kanunu çıkaran ve Mali Hizm. Uzm. kadrosunu tahsis eden ise mevcut hükümettir. Tasarıdan bu uzmanları çıkartıp bizi zayıf düşüren hükümet şeffaflıktan vaz mı geçiyor? Ne dersiniz?
    Cevapla
  • Murat Taner 13 yıl önce Şikayet Et
    yeni 657 taslağının diğer sivil toplum tarafınca iyice incelenmesi için. buradan çağrı yapıyorum. Lütfen taslak kanunlaşmadan eksiklerini iyice tespit edelim.
    Cevapla