Emekli maaş promosyonunu aldı, 2. müjdeyi bekliyor

Emeklilere de diğer kamu görevlileri gibi bankalara yatan maaşları karşılığında promosyon almasının yolu açıldı.Bu karar emekliler arasında sevinçle karşılanırken, şimdi gözler 30 Haziran'daki davaya çevrildi.

Emekli maaş promosyonunu aldı, 2. müjdeyi bekliyor
Emekli maaş promosyonunu aldı, 2. müjdeyi bekliyor
GİRİŞ 09.06.2010 09:21 GÜNCELLEME 09.06.2010 09:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bir-Sen'in talebi üzerine yetkililere talimat verdi. Yapılacak çalışma ile emekli aylıklarının ödenmesinde aracılık eden bankalardan yılda bir kez olmak üzere maaş promosyonu talep edilecek.

Promosyonun yüzde 70'i emekliye yüzde 30'u ise SGK'ya kalacak. Promosyonla emeklinin eline en az 250 liranın geçmesi bekleniyor.

Bu karar emekliler arasında sevinçle karşılanırken, şimdi gözler 30 Haziran'da Ankara 5'inci İş Mahkemesi'ndeki davaya çevrildi.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

İşçi, Memur ve Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün maaşlar arasındaki farkın giderilmesi için Ankara 5'inci İş Mahkemesi'ne açtığı davada karar 30 Haziran'da verilecek.

Hamdi Öz, Anayasa'nın eşitlik ilkesini düzenleyen 10'uncu maddesine aykırılık nedeniyle dava açtığını, ilk davanın da 17 Mart'ta görüldüğünü hatırlattı.

Davada bilirkişi raporu ile 310 liralık eksik maaş ödendiğinin ortaya çıktığını belirten Öz, şöyle konuştu: “Bana faizi ile birlikte 50 bin lira fark ödenmesine karar verildi.

Ancak ben hakimden konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini istemiştim. Dava Anayasa Mahkemesi'ne gitti. 30 Haziran'da Ankara 5'inci İş Mahkemesi'nde yapılacak duruşma ile benimle ilgili karara varılacak.

Anayasa Mahkemesi kararı da CHP'nin 4487 sayılı yasanın iptali için açtığı dava ile birleşti. Yüksek mahkemeden maaş farkları ile ilgili karar da eylül ya da ekim ayında çıkacak.”

EMEKLİLER GÜNÜ'NÜ KUTLAYACAĞIZ

Kararın yaklaşık 2.2 milyon emekliye emsal olacağını vurgulayan Öz, 30 Haziran'ın ayrıca bir önemi bulunduğunu bildirdi. Öz, “Atatürk 30 Haziran 1927'de emekli oldu.

Biz bu tarihi Türkiye Emekliler Günü olarak kutluyoruz. 30 Haziran'da önce davaya gireceğiz, ardından da Anıtkabir'e çıkacağız.

Bunun için Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden araçlar kaldırarak emeklilerle Ankara'da buluşup Türkiye Emekliler gününü kutlayacağız” dedi.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 16
  • M/Y 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu davayı,. Emekliler kesinlikle kazanır ancak ödeme hemen yapılmaz.. Seçimlerde emeklilere seçim hediyesi olarak verilir...
    Cevapla
  • Ersnsen 13 yıl önce Şikayet Et
    UNUTUNUZmu. Hatırlatayım unutanlara. Bu memlekete deprem yardımları olmasa emekli,işci ve memurun maaşı ödenmeyecekti şimdi neler konuşuluyor her ay tıkır tıkır maaşını bankadan çekiyorsun. Üneversite aldığı aldığı maaş promosyonu nerede kullandı. Şimdi ise herkesim faydalanacak eşitlik budur ANAYASYA hayır diyecek olanlar bir kez daha düşünsün. Bu arada işlerine gelmeyenler elbette muhalif olcak çünkü tekerlerine çomak sokuluyor.Ayrıca Kemal ADEMOĞLU beyfendini yorumuna katılıyorum.
    Cevapla
  • berk efe 13 yıl önce Şikayet Et
    KEMAL ADEMOĞLU. Cemay KUTMAN isimli arkadaş maaşını bankadan almıyormuş gibi laf olsun diye bir şeyler yazmaya çalışmış. Bereket ki frekansımızın uyduğu ve millete ağzının payını veren Kemal ADEMOĞLU diye bir kafadengimiz var. Yüreğine sağlık dostum. Beni 4 yorum yazmak zahmetinden kurtardın. rasgele...
    Cevapla
  • mesut baba 13 yıl önce Şikayet Et
    emeklilerin maaşı düşürülsün. Madem ki biz çalışanların emeklilik yaşı kademeli olarak uzatıldı, hakkaniyet açısından, 35-40-45-50 gibi, erken yaşta emekli olanların da emekli maaşı kademeli olarak düşük kalsın.
    Cevapla
  • ziya retçi 13 yıl önce Şikayet Et
    cemay kutman üzülmene gerek yok. o dediğin kesintiler, senin bankayla olan şahsi işlerinde olabilir. yani kendin ayrı bir hesap açar, bank kart - kredi kartı kullanırsan vs. maaşının ise bir kuruşuna dokunamazlar. bırak dokunmayı, maaş dağıtma işine o kadar can atıyor ki bankalar, bak üstüne promosyon bile veriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle