Sabit plaka uygulamasında plaka değiştirme izni

İkinci el araçların noter kanalıyla satışına ilişkin yönetmelikte düzenlenen araç plakasının değiştirilemeyeceğine ilişkin hüküm kaldırıldı. Başka ilden alınan aracın plakası, isteğe bağlı olarak yerleşim yeri plakasıyla değiştirilebilecek.

Sabit plaka uygulamasında plaka değiştirme izni
Sabit plaka uygulamasında plaka değiştirme izni
GİRİŞ 07.05.2010 10:16 GÜNCELLEME 07.05.2010 10:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'de geçen hafta yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin, trafik plakalarının değiştirilemeyeceği hükmü yumuşatıldı.

Yönetmelik değişikliğiyle, 1 Mayıs 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikteki, ''Satış, devir veya diğer işlemlerde plaka numarası değiştirilmez'' hükmü kaldırıldı.

Buna göre, yerleşim yeri adresi dışındaki başka bir trafik tescil kuruluşunda kayıtlı araçları satın veya devir alanlarla yerleşim yeri adresi değişenler, isteklerine bağlı olarak, araçlarına yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunun plakasını alabilecek.

Plaka değiştirmek isteyen araç sahipleri, kanuni temsilcileri, vekilleri veya kamu kurum ve kuruluşlarıyla tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin, ibrazı zorunlu belgelerle birlikte yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna bir ay içerisinde başvurması gerekecek.

Araç plakası, can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde mülki amirin talebi ve İçişleri Bakanlığının onayı ile aracın kayıtlı olduğu yer trafik tescil kuruluşunda başka bir tescil plaka numarasıyla değiştirilebilecek.

Yönetmelik, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlükte olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mehmet duran 13 yıl önce Şikayet Et
    bazıları bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasın. en iyi si bu kardeşim aynı şehirdekiler değiştirmesin ama farlı şehirler değiştirebilsin bazı arkadaşlar enine boyuna düşünmeden yorum yapmasın .kendi çıkarlarına göre. unutmasunlarki bu sektördebinlerce insan eve ekmek götürüyor...ayrıca bazı yanlışlıkları düzeltmek erdemdir.biz galeri sektörü olarak haber 7 ve hükümete teşekkür ederiz.bu son şekli en ideal olanıdır
    Cevapla
  • Arda HAN 13 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi elinize yüzünüze bulaştırmakta meşhursunuz!. Bir uygulamayı da araştırarak eksi ve artılarını bularak yapın ! Kafanıza estiği gibi uygularsanız işlemleri kolaylaştıracağınıza iyice zorlaştırıyorsunuz..Siz çözüm bulacaksınızda biz göreceğiz !! Hah !
    Cevapla
  • halil ibrahim tektemür 13 yıl önce Şikayet Et
    ben anladım galiba.... yerleşim yeri içinde olanlar değiştiremiyor ama başka ilden aldıysan değiştirebiliyorsun. buna rağmen aynı şehirde ise değişim ancak yetkili kişilerin izniyle oluyor.şayet can güvenliğini tehdid edecek veya buna benzer önemli bbişi varsa...
    Cevapla
  • volkan şah 13 yıl önce Şikayet Et
    Anlayan beri gelsin. Hem değiştirme izni denip, hem de içişleri onayının halen devam ettiği yazılmış. Haberleri daha dikkatli okuyup web sitenize düzgün ve tutarlı hali ile koymanız dileği ile.
    Cevapla
  • hakikat yerini muhakkak bulacak 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu şimdi. Bir anlayan varsa anlatsın
    Cevapla