Emekli maaşı kesintini TIKLA öğren

Emekliler Derneği’nin emeklilerden kestiği aidatlarla ilgili haberler sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesine bir link koyarak emeklilere, derneğe maaşlarından ne kadar kesinti yapıldığını öğrenme imkanı tanıdı

Emekli maaşı kesintini TIKLA öğren
Emekli maaşı kesintini TIKLA öğren
GİRİŞ 16.04.2010 15:29 GÜNCELLEME 16.04.2010 15:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Emekliler, maaşlarından izinsiz yapılan Emekli Derneği aidatı kesintisini geri alabilmek için çözüm ararken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde bir linkle emeklilere maaşlarından derneğe ne kadar kesinti yapıldığını öğrenme imkanı tanıdı.

Türkiye Emekliler Derneği’nin 770 bin emeklinin maaşından 3 yılda toplam 31 milyon liralık aidat kestiği ortaya çıkmış, emeklilerden kendilerinden habersiz muvafakat alındığı, bu kapsamda kesinti işleminden haberdar olmadıkları yönünde şikayetler gelmişti.

Tepkiler sonrası “Maaşı kesilmesin isteyen emekliler derneğe başvurarak üyeliklerini iptal ettirsin” açıklaması yapan SGK son olarak sgk.gov.tr adresinde ‘Bilgi Edinme’ bölümüne “Emekli maaşımdan Emekliler Derneği’ne kesintim var mı?” başlıklı bir link koydu. Linke giren emekliler, TC kimlik numaralarını girerek son 10 yılda maaşlarından ne kadar kesinti yapıldığının dökümünü görebiliyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDAN NE KADAR KESİNTİ YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Ayrıntı aylık dökümde

Söz konusu linke giren emekliler yıllık dökümde maaşlarından bir yıl 160, ertesi yıl 60 TL kesinti yapıldığını görerek “Hani yıllık 15-18 TL aidat kesilmişti, kesinti rakamı çok yüksek” diyerek tepki gösterdi. SGK’dan dün yapılan açıklamada yıllık kesintiler içinde ilaç ve muayene kesintilerinin de olduğu, aylık sorgulama yapılması halinde “Kesinti” başlığı altında hangi kesintilerin yapıldığının ayrıntılı olarak görüldüğü kaydedildi. Söz konusu linke giren emekliler, maaşlarından hangi yıllarda Emekliler Derneği’ne kesinti yapıldığını görebilecek.

İlaç kesintisini Dernek’ten sanmayın

Linkte yıllık sorgulama yapıldığında kesinti rakamı örneğin 160 TL olarak görünüyor. Bu rakam, Emekliler Derneği’nin yaptığı kesinti olarak algılanıyor. Rakamın ayrıntıları ise aylık dökümde ortaya çıkıyor. Aylık dökümde ay ay ilaç ve muayene kesintisine dair rakamları görebilirsiniz.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ebu-Yunus 13 yıl önce Şikayet Et
    . sayın başbakan acil bir şekilde emekliler derneği için sgknın yaptığı kesintileri durdurmalıdır.bütün üyelikler iptal edilmeli.sonrasında ise isteyen gidip üye olmalıdır. bunun yanında bu kesintilerin emeklilerden habersiz olarak uygulanmasına göz yuman sgk genel müdürü azledilmelidir. bu ne biçim sisitemdir ki onayı olmadan bir kişinin maaşına el koyuyorsunuz. ve sonrasında kesilmesini istemeyenler derneğe başvursun diyorsunuz.
    Cevapla
  • MüslümanTürk 13 yıl önce Şikayet Et
    link olayı cok güzel. Tıkladım baktım herhangi bir denek kesintisi yok..Babamın ilaç ve muayene ücreti de baya kesilmiş...aylık bazda bakıldında nereye ne kesilmiş acıklaması var
    Cevapla
  • tuncer 13 yıl önce Şikayet Et
    ÖNEMLİ OLAN. Önemli olan kim olur vermiş kesintiye kafalarından kesmediler herhalde o bakanın neye karşılık olur vermiş mühim mesele bu kesintiden çok olur veren kişi lazım bize baktım 26 tl görünüyor bi şe değil ama toplamda yekün tutuyor evet ismi araştırın olur veren yetkilinin.ismini istiyoruz neye karşılık olur vermiş.takipteyiz açıklasınlar meselenin özü bu.
    Cevapla
  • boşver adı 13 yıl önce Şikayet Et
    bence. cemiyet kesinti kısmından sorgulanmalı
    Cevapla
  • aslan aslan 13 yıl önce Şikayet Et
    EMEKLİ SANDIĞI NEDEN GÖSTERİLMİYOR. kesintimi öğrenmek için emeklisandığı neden bilgi vermiyor. sadece bağkur ve ssk mı bilgi veriyor.
    Cevapla