Sözleşmeli sağlık personeline kadro müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki sözleşmelilerin kadroya alınacağının açıklanması ile birlikte, Sağlık Bakanlığı’nda çalışan yaklaşık 75 bin sözleşmeli personel de kadro müjdesi beklemeye başladı.

Sözleşmeli sağlık personeline kadro müjdesi
Sözleşmeli sağlık personeline kadro müjdesi
GİRİŞ 16.03.2010 09:43 GÜNCELLEME 16.03.2010 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Recep Akdağ hafta sonu Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, bakanlık bünyesinde çalışan sözleşmeli personelin haklarının, kamudaki diğer sözleşmelilerin özlük haklarının altında olmayacağı sözünü verdi.

AÇIKLAMALARI ÖNEMSİYORUZ

Sağlık çalışanları bu açıklamayı “Sözleşmeli öğretmene kadro verildiği takdirde sağlık çalışanlarına da verilecek” şeklinde yorumlandı.

Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, Bakan Akdağ’ın açıklamalarını önemsediklerini belirterek, sözleşmeli personelin mağduriyetlerinin çözümünün yakın olduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen’in gerçekleştirdiği sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, sözleşmeli istihdamından performans sistemine, aile hekimliğinin sorunlarından çalışan güvenliği ve şiddete kadar sağlık çalışanlarının temel sorunları, bakanlık yetkilileri, bilim adamları ve sendika temsilcileri tarafından masaya yatırıldı.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 2
  • AYHAN GÜZEL 14 yıl önce Şikayet Et
    SAGLIK VE TAŞERON FİRMALAR. Saglık kuruluşlarında teşeron olarak çalışanlar acaba ameliyat+muayene+ laborantlık mı yapmaktalarda hak iddia ediyorlar.Oysaki kpss yüksek puan alıpta halen bırakın kadroyu işe girememiş binlerce hekim+laborant+hemşire+anestezi uzmanı vs vs bulunmaktadır.Temizlik ve genel hizmet ile saglık personelligini karıştırmayın.
    Cevapla
  • orhan yaşar 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu Haberin Takipçisiyiz.. Müjdeli haber Bakan beyden geldi. Gerek 4 b li sözleşmeliler ile 4924 lülerin Tek ÇAtı altında birleştirerek 4 b lilerin maddi ve sosyal eksikliklerinin giderilmesi gerekse kadro haberinin takipçisi olacağız. Tüm kamuoyunu göreve davet ediyorum.
    Cevapla