Toz şekerin fiyatı yüzde 20 ucuzladı

Şeker fiyatları, toptan satışta uygulanan vadeye bağlı olarak gerilemeye başladı. Daha önce kilosu 2 lira 40 kuruş ile 2 lira 50 kuruş olan toz şekerin kilosu bazı marketlerde kilosu 2 liraya kadar düştü.

Toz şekerin fiyatı yüzde 20 ucuzladı
Toz şekerin fiyatı yüzde 20 ucuzladı
GİRİŞ 10.03.2010 17:20 GÜNCELLEME 10.03.2010 17:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk Şeker, işlettiği kamuya ait 25 şeker fabrikasında 1 Mart tarihinden itibaren 8 aya kadar vadeli satış yapacağını (240 gün) duyurdu. Türk Şeker'in yaptığı duyuru, bazı market gruplarının şeker fiyatlarını ucuzlatmasına neden oldu.

Türk Şeker'in 8 ay vadeli satış yapması, özel şeker fabrikalarının da müşterilerine benzer vade ile şeker satmaya başladı.

Türk Şeker'in kilosu 1 lira 82 kuruşa 8 ay vadeli şeker satması, Türkiye'nin bir çok ilinde çok sayıda mağazaları bulunan büyük market gruplarının, toz şekerde ve kesme şekerde fiyat indirimi yapmasına neden oldu.

Daha önce kilosu 2 lira 40 kuruş ile 2 lira 50 kuruş olan toz şekerin kilosu bazı marketlerde kilosu 2 liraya kadar düştü. Bazı marketler 5 kiloluk toz şekeri 10 liraya satmaya başladı.

Yetkililer, fabrikaların şeker fiyatlarında bir ucuzlama yapmadığını ancak vade süresinin uzun olması ve bazı iskontoların uygulanması nedeniyle fiyatların gerilediğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hayati toparlak 14 yıl önce Şikayet Et
    Morali bozulanlar var!...... Zam olsaydı güzel olcaktı ama ucuzlaması bazıları icin moral bozucu olmuştur...
    Cevapla
  • edip uysal arslan 14 yıl önce Şikayet Et
    çok ucuzlamış..... yapmayın yetkili arkadaşlar.bu millet ucuzluğa alışkın değil.ucuzluk yapıp ta bu milleti strese sokmayın.aksine zam yapın.alışkanlıkların dışına çıkarmayın bizleri.hem bu şeker fiyatları çok ucuzlamış.lütfen biraz arttırın yaa....
    Cevapla
  • ferdinaz koyuncu 14 yıl önce Şikayet Et
    uuuuuzzzun zamandır. toz şeker fiyatı uzun zamandır bu fiyattın altında bile satılıyor HAPPY CENTER marketlerinde kilosu 1.89 kuruşu bile gördü bu fiyatlar bile tüketicinin sevinç kaynağı oluyor
    Cevapla