1 milyon 707 bin kişiye KEY ödemesi yapılacak

Tasfiye halindeki Emlak Bankası, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinden yararlanacakların listesini hazırlayarak Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na gönderdi.

1 milyon 707 bin kişiye KEY ödemesi yapılacak
1 milyon 707 bin kişiye KEY ödemesi yapılacak
GİRİŞ 05.03.2010 08:59 GÜNCELLEME 05.03.2010 08:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazırlanan listelere göre, 1 milyon 707 bin 869 kişiye KEY ödemesi yapılacağı belirlenirken ödemelerin tutarı ise 560 milyon TL olacak. Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, listeleri kontrol edip Resmi Gazete’de hak sahiplerinin adlarını tek tek yayımlattıktan sonra Ziraat Bankası’ndan KEY ödemelerine başlanacak. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın internet sitesinden de listeler takip edilebilecek. Ödemeler sadece Ziraat Bankası tarafından yapılacak. Geçmiş dönemde 2.5 milyon TL’nin üzerinde KEY ödemesi yapılırken toplamda 5 milyon TL’lik KEY ödemesinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. KEY ödemelerinin Mart 2011’de tamamlanması planlanırken açıklanan listelerde ismi olmayanlar çalıştıkları kuruma başvuracak.

En fazla 1.550 TL ödenecek

Hak sahipleri kesinti dönemi boyunca aralıksız çalışmışsa ve daha önce herhangi bir ödeme almamışsa gecikme farkıyla birlikte en fazla 1.555 lira almaya hak kazanacak. KEY miktarları kişilerin çalışma sürelerine göre değişiyor.

1986 yılında Türkiye’de konut boşluğunu doldurmak amacıyla uygulamaya giren KEY, 1987’den 1995 yılına kadar toplamda 108 ay uygulandı. Kesintiler çalışanların 75 metrekare konut sahibi olmasında kredi olarak kullandırılacaktı. 1996’da KEY kesintileri yeni bir kanunla durduruldu. 1999’da alınan kararla Emlak Bankası’na ait gayrimenkullerin, KEY hesapları karşılığında Emlak Konut’a devredilmesine karar verildi ve tasfiye süreci başlatıldı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • enes 14 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak çok sey var.. miletinde çivisi çıkmıs sanki şimdiki hükümete yatırmışlar parayıda öyle birhava var millette.. sabredin beyler alıcaksınız. ama bu hükümetide çok arayacaksın. besle kargayı oysun gözüünü misali yapmayalım arkadaşlar.. adamlar inkar etmiyor bişey demiyor. ödenecek diyor.. çok acil lazimsa gidin yatırıdıgınız hükümetin yakasına sarılın kolaysa..
    Cevapla