Özelleştirilecek 52 akarsu santrali

Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait 52 akarsu santralinin özelleştirilmesinde, son teklifler yarın alınacak.

Özelleştirilecek 52 akarsu santrali
Özelleştirilecek 52 akarsu santrali
GİRİŞ 18.02.2010 13:00 GÜNCELLEME 18.02.2010 13:00

Söz konusu ihaleyle elektrik üretim özelleştirmelerine başlangıç yapılmış olacak. 19 ayrı grup halinde işletme hakkının verilmesi yöntemiyle gerçekleştirilecek ihale için, yaklaşık 900 yerli ve yabancı yatırımcı ihale şartnamesi aldı.

Yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği elektrik santrallerinin 19 gruba bölünerek ihale edilmesiyle, bir yandan daha küçük ölçekteki yatırımcıların, bir yandan da tesislerin bulunduğu bölgelerdeki yerel yatırımcıların ihaleye katılımının sağlanması öngörülüyor.

İHALE, İŞLETME HAKKININ VERİLMESİ YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İşletme hakkının verilmesi yöntemiyle gerçekleştirilecek ihale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleye konu her bir grup için tek teklif verilecek.

Söz konusu grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif verilemeyecek ve verilen teklif herhangi bir şartı içeremeyecek.

Bu arada, söz konusu santraller şöyle:

''İznik-Dereköy, İnegöl-Cerrah, M.Kemalpaşa-Suuçtu (1. Grup), Haraklı-Hendek, Pazarköy-Akyazı, Bozüyük (2. Grup), Kayaköy (3. Grup), Kovada 1, Kovada 2 (4. Grup), Turunçova-Finike (5. Grup), Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke, Zeynel (6. Grup), Bozkır, Ermenek, Göksu (7. Grup), Dere, İvriz (8. Grup), Kayadibi (9. Grup), Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır (10. Grup), Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu (11. Grup), Koyulhisar, Ladik Büyükkızoğlu (12. Grup), Besni, Derme, Erkenek, Kernek (13. Grup), Bayburt, Çemişgezek, Girlevik (14. Grup), Esendal, Işıklar 'Visera' (15. Grup), Çağ Çağ, Otluca, Uludere (16. Grup), Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto-Sönmez (17. Grup), Engil, Erciş, Hoşap-Zeyne, Koçköprü (18. Grup), Arpaçay-Telek, Kiti (19. Grup).''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL