Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu 39. Toplantısı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında başladı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
GİRİŞ 13.02.2010 10:12 GÜNCELLEME 13.02.2010 10:12

Denizli Anemon Otel'de başlayan toplantıya, Babacan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tarım Bakanı Mehdi Eker katıldı.

Ege Bölgesi'ndeki 8 ilden valiler, belediye başkanları, davetli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, TOBB Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nuri Görenoğlu, Tuskon Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, TYD Başkanı Turgut Gür, TÜRSAB ikinci Başkanı Talha Görgülü, ASKON Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sıtkı Şükürer, TİM Başkan Yardımcısı Ali Nedim Güreli, TESEK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜSİAD Sanayi Komisyonu Başkanı Ali Kibar hazır bulundu.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Ekonomi Koordinasyon Kurulu 39. Toplantısı'nın Denizli'de yapılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, kentin tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Denizli Anemon Otel'de yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu 39. Toplantısı'nın açılışında konuşan Denizli Valisi Erkmen, daha önce Konya ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen toplantıların 3. bölgesel ekonomik koordinasyon kurulu toplantısının kentlerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ege Bölgesi'nin 8 il olarak Türkiye'ye katma değer anlamında çok şey kattığını, ortak sorunların birliktelikle halledilmesi sonucunda mevcut potansiyelin daha ileri boyuta ulaşacağına emin olduklarını vurgulayan Vali Erkmen, ''Bugünü Denizli için tarihi bir gün olarak değerlendiriyoruz'' dedi.

Denizli hakkında çeşitli bilgiler veren ve çeşitli sıkıntıları dile getiren Vali Erkmen, toplulaştırma konusunda Denizli'nin Türkiye'ye örnek bir yer olduğunu, şu anda tüm tarım alanlarının yüzde 20'sinin, sulamaya açılan yerlerin ise yüzde 50'ye yakınının toplulaştırıldığını kaydetti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ise kentin tarihi bir toplantıya ev sahipliği yaptığını belirterek, bu konuda emeği geçenlere kentliler adına teşekkür etti.

Denizli'nin binlerce yıllık geçmişe dayanan zenginliklerin kaynağı bir şehir olduğunu, kültürde, tarihte, ticarette, sağlıkta birçok alanda bölgenin en şanslı şehri olduğunu anlattı.

Kentin 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini, bunun 1,5 milyar dolarının tekstil konfeksiyon, 600-700 milyon dolar bakır, metal grupları, 400 milyon dolar mermer traverten maden ihracatı gerçekleştirdiğini, sadece Pamukkale'ye yılda 1,5 milyon turistin geldiğini, 2023 yılındaki hedeflerinin 15-20 milyar dolarlık ihracat, 10 milyon turist olduğunu vurgulayan Zeybekçi, ''Göreve geldiğimizde Denizli şehircilik anlamında geri kalmıştı. Bugün Denizli şehircilik anlamında büyük bir kalkınma atılım içindedir. Denizli Türkiye'de bu ön plana çıkan haliyle turizmde kültürde batı Anadolu'nun başkenti olma yolunda çok büyük adımlar atmıştır. Denizli zenginlikleriyle bundan sonra da Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir'' dedi.

KAYNAK: AA