Türkiye'de örnek imam nasıl olmalı?

Din görevlileri toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir görev ifa etmeleri sebebiyle tüm insanlarla bir şekilde etkileşime geçiyorlar. İnsanları yakından ilgilendiren bir konuda örnek imamın nasıl olması gerekiyor?

Türkiye'de örnek imam nasıl olmalı?
Türkiye'de örnek imam nasıl olmalı?
GİRİŞ 06.01.2010 16:00 GÜNCELLEME 06.01.2010 16:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Moral Dünyası'nın haberine göre,  Prof. Dr. Hayrettin Karaman ideal imam figürünü, “Bizim köyün örnek imamı, gençlerle ve çocuklarla iyi diyaloglar kuruyor, yazın kalabalık bir öğrenci kitlesine ulaşıyor, politika ve grupçuluk yapmıyor, temiz ve düzgün giyiniyor, işine uygun temsilde de kusuru bulunmuyor.

Yazları istirahat ettiğim köydeki evimizin balkonunda kahvaltı ederken neşe içinde cıvıldaşarak önümüzdeki yolda ilerleyen erkekli kızlı birkaç çocuk peyda oldu. Hepsi bu kadar da değilmiş, arkadan bölük göründü. Dikkatimi çeken bir başka husus bazı kızların başlarının örtülü olduğu idi; derken ortalarda köyümüzün imamının, imam Hatip mezunu oğlunu gördüm, biraz sonra da oldukça spor giyinmiş imamımız gözüktü. Hizamıza geldiğinde selam verdi, hal hatır sordu; ben de heyecanla mukabele ettim; yaptığının çok güzel olduğunu söyledim, başarılar diledim.

Bu vesile ile bizim imama ve imamlığa dair bazı düşünce ve tespitlerimi yazmak istiyorum. Ben ilk örnek imamı İzmir'de, Güzelyalı Camii'nde görmüş tüm; şimdi merhum olan imam (İbrahim Edhem Sunar) mesleğinin âşığı idi, ek işi yoktu, yalnızca imam ve hatiplik yapıyor, bu işi çok ciddiye alı yor, mahallesini sahipleniyor, kendini belli bir alan içinde bütün birey lerinden sorumlu biliyor, camiye gelen gelmeyen bütün insanlarla ilgilenmeye çalışıyordu” şeklinde anlattı.

İBRAHİM EDHEM SUNAR’I HAYRETTİN KARAMA’IN GÖZÜNDE İYİ BİR İMAM YAPAN HANGİ ÖZELLİKLERİYDİ? ÖRNEK BİR İMAMDA BULUNMASI GEREKEN NİTELİKLER HAKKINDA PROF. DR. MEHMET ALTAN, PROF. DR. MEHMET EMİN AY VE PROF. DR. TOKTAMIŞ ATEŞ NELER SÖYLEDİLER?

www.ekotrent.com

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR 4
  • osmanlı çocuğu 14 yıl önce Şikayet Et
    imamlık. ben köyde imamlık yapıyorum..valla torpili olan merkezler veya en güzel yerlere gidiyor..bize de yılanlarla akreplerle savaşmak kalıyor..bir süre ruhsal tedavi gördüm..bilip bilmeden konuşmayın..adamın asabını da bozmayın..diyaneti seven ya torpilli biridir ya da elinden başka iş gelmeyen, kendini zar zor bu kuruma atmış kişilerdir...telefon çekmez.haftada bir araba..eşle köylüyle amirle sorunlar..en genci elli yaşında..daha çok şey var ama....bu kadarıyla yetinin
    Cevapla
  • aykan özen 14 yıl önce Şikayet Et
    en azından insan olmalılar. en azından insan olmalılar bilhassa doğu ve güneydoğudakiler geliri çok az olan ama yinede imamdan daha fazla zekat veren köylünün zekatına fitresine göz dikmemeli el uzatmamalılar köylü köyde tezekle ısınamıyorken klimalı evinde oturan imam zekat alıyorsa insan olmasını öğütlemeliyiz. insan olması yeterli.
    Cevapla
  • gamze biçer 14 yıl önce Şikayet Et
    örnek imam. ilk önce Allahın ayetlerine önem veren,toplum ne der baskısını üzerinde hissetmeyen olmalıdır.dini tebliğ etmeyi ticari çıkarlar üzerine kurmamalıdır örnek imam.
    Cevapla
  • Hüseyin Kilicoglu 14 yıl önce Şikayet Et
    . Bu siralar modadir,herseye bir zorluk yapmayacaksin,insanlari korkutmayacaksin,ölümden cehennemden bahsetmeyeceksin,cesitli etkinliklerden bahsedeceksinki millet dinlesin rahatlasin,hele hele cevrede olan bitene hic karismayacaksin,kim ne yapmis nasil yapmis etliye sütlüye karismayacaksin.Tam bize göre imam tarifi,mesela zekeriya beyaz gibi imam nasil?
    Cevapla