Turkcell'in sorumsuz genç reklamı

Turkcell'in ekranlarda boy gösteren "Gençken Yapılacak 100 Şey" reklamında "unutulan diş fırçası" şakası, "öldürten şakalar" türünden. Vodafone'un "dansöz" reklamında kamuoyunda kıyamet koparılmıştı.

Turkcell'in sorumsuz genç reklamı
Turkcell'in sorumsuz genç reklamı
GİRİŞ 06.01.2010 05:45 GÜNCELLEME 06.01.2010 05:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Turkcell; kanı kaynayan, dikkat çekmek isteyen, “Biz genciz” diye bağıran özellikle liseli insan evlatlarının imdadına koşarak onlara bir çeşit ev ödevi verdi.

Genç Turkcell in düzenlemiş olduğu Gençken Yapılacak 100 şey adlı yarışmada gnctrkcll; Mini Cooper, bedava konuşma, dünya seyahati ve Iphone gibi ödüller veriyor. Bu ödüller gençleri ciddi anlamda gaza getiriyor ki birbirinden akıl almaz şeyler ortaya çıkıyor.

Gençken yapılması gereken şeyler sıralamasına baktığımda “hayatının en cesur şakası” olarak kayda geçen madde, Türkiye şartlarında cinayet sebebi olarak değerlendirilebilir aslında…

Derken lafı fazla uzatmadan reklamdan bahsedeyim. Aklı evvel gencin biri kız arkadaşının ağabeylerine giderek:

- Selam ben İpek'in erkek arkadaşıyım, İpek dün gece bende kaldı diş fırçasını unutmuş, diyor.

Ki bu sözleri belki gencimizin kovalanmasına neden olsa da muhtemelen şakaya muhatap olan kızın bu kadar ucuz kurtulamayacağı aşikar.

Reklam bize gencimizin başından geçenleri gösteriyor.  Maşallah tazı gibi olduğundan kaçmayı başarıyor peki ama kız ne olacak?
 
O ağabeyler kaçmaya fırsatı olmayan kıza ne yapacaklar acaba? Hiç düşündünüz mü? Bu şakanın faturası sadece şakayı yapan arkadaşımıza mı biçilecek sanıyorsunuz? Hadi şansı yaver gitti genç paçayı kurtardı, kız arkadaşı ne yapacak?

Bu gençken yapılması gereken şeyler sıralamasına hayatın en cesur şakası olarak değil, bir şaka olarak kız arkadaşın katledilmesine neden olmak olarak girmeliymiş.

Anlayışla karşılasaydı ağabeyler olmaz mıydı derseniz sanmıyorum İstanbul’un da büyük bir bölümü dahil yurdum insanı bu duruma bundan farklı tepkiyi biraz zor verir. Ayrıca özel hayatın bu denli dejenere olmasının kişiye ne gibi artısı var?

Üstelik bu sonuç kimine göre abartı veya saçma gelebilir bana bu reklamın saçma ve gereksiz gelmesi gibi. İnsanları bilhassa da gençlerin kafalarının içini nasıl böyle işe yaramaz şeylerle dolduruyorlar? Biri kalkıp bunlara “dur” diyemiyor mu?

YAZININ DEVAMINA VE VİDEOYA BU LİNKTEN UYAŞABİLİRSİNİZ

Feyza TANIK / Ekotrent
feyza.tanik@gmail.com

YORUMLAR 3
  • olgar kara 14 yıl önce Şikayet Et
    bir taneden birşey olmaz diye diyee. son 20 sene de halimiz ortada.ne kültürümüz,ne örfümüz ne saygımız ne de inancımızı bıraktılar...bir taneden birşey olmaz diye diye tamamen farklılaştık..eskiden yılbaşında çam ağacı süsleyenleri ayıplardık, şimdi gayet normal gelmeye başladı..peki nasıl oldu? Hollywood filmleri, bizim medyamız ufak ufak bizi değiştirdi..Allah yardımcımız olsun..izlemeyelim/izletmeyelim bunları bene!
    Cevapla
  • cekingen 14 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık Hepsi. Geçenlerde tv nin biri Erbilin nekadar geliştiğini nekadar modernleştiğini gösteriyor.İlginçtir göstermeye ilk olarak gece kuluplerinden başlıyor.Dans eden bilindik kızlardan.İşte böyle bir zihniyet.Modernleşme anlayışı.Bu reklamlarda Aynen o habercinin düşünebildiği kadar geri kafalılık.Benim ilgimi hiç çekmedi reklamlar.Gençler hep böyle düşünüyo zannediliyo ama temiz geleceği parlak bu saçmalığa tırnak bile atmayacak gençler çok.Bazıları modern görmesede :)
    Cevapla
  • söz vatandasın 14 yıl önce Şikayet Et
    sonunda biri yazdı !!!!!!!. sonunda bu durum bi yazarımız tarafında dile getirlldi.yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum çok haklısınız.çok acınası bi durum ama millet pirim peşinde gözleri paradan başka bişey görmüyor acıyorum onlara.yazık
    Cevapla