Amorti sandı büyük ikramiyeyi bayiye verdi

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, biletlerinin en büyük ikramiyeden başlanarak ve bayilerce dağıtılan ikramiye listelerinden yararlanılarak dikkatle kontrol edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Amorti sandı büyük ikramiyeyi bayiye verdi
Amorti sandı büyük ikramiyeyi bayiye verdi
GİRİŞ 23.12.2009 17:40 GÜNCELLEME 23.12.2009 17:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 31 Aralık 2003 yılında Yılbaşı Özel Çekilişinin ardından yaşanılan bir olaya yer verildi.

''Dalgın talihliye 1 milyon 250 bin lira yerine 10 lira'' başlığıyla verilen açıklamaya göre, 2004 yılbaşı özel çekilişinin yapılmasının ardından talihliler ikramiyelerini almaya başlar.

Güneydeki bir sahil kasabasında, seyyar Milli Piyango bayisine bir vatandaş yaklaşır ve 7994603 ikramiye numaralı çeyrek biletine son iki rakamına göre ikramiye çıktığını söyleyerek ikramiyesini ister.

Bayi bilete bakar ve gerçekten son iki rakamına göre 40 lira ikramiye kazanıldığını görünce, bilete ''ödendi'' kaşesi basarak kimliği bilinmeyen talihliye çeyrek biletine düşen 10 lirayı öder.

Ancak bilete hem son iki rakamına göre 40 lira, hem de Yılbaşı Çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi olan 5 milyon lira isabet etmiştir. Çeyrek bilet olduğundan payına 1 milyon 250 bin lira düşen kimliği bilinmeyen talihli de ikramiyeyi ödeyen seyyar bayi de bu durumu fark etmez.

İkramiyeli biletin Milli Piyango İdaresi Genel müdürlüğünde rutin olarak yapılan nihai kontrolünde gerçek ortaya çıkar. Ancak, yapılacak bir şey olmadığından, 1 milyon 250 bin lira tutarındaki ikramiye Milli Piyango İdaresi'ne gelir kaydedilir.

İdareden yapılan açıklamada, buna benzer talihsiz olayların yaşanmaması için Milli Piyango biletlerinin en büyük ikramiyeden başlanarak ve bayilerce dağıtılan ikramiye listelerinden yararlanılarak dikkatle kontrol edilmesi gerektiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mehmet Mustafa Zorlu 14 yıl önce Şikayet Et
    Hayırsız. Alın terinin olmadığı para hayırsızdır.
    Cevapla
  • cenk 14 yıl önce Şikayet Et
    piyongo. Allah korumuş ya adamı. iyiki dalgınlığına gelmiş. çünkü piyango parası bereket değil lanet getiriyor insana
    Cevapla
  • serhat ayvaz 14 yıl önce Şikayet Et
    tüh ya. yahu nasıl vermişim bileti tüh aklıma ben ya.. vermezlermi paramı acaba şimdi başvursam??
    Cevapla