İstanbul'da en uygun konut fiyatları

Son yıllarda düşen konut kredi faiz oranları ile herkesin düşlediği ev sahibi olma hayali hayal olmaktan çıkıyor. Bankaların konut kredisi faizlerindeki indirimleri,firmaları ucuz konut projelerine yöneltiyor.

İstanbul'da en uygun konut fiyatları
İstanbul'da en uygun konut fiyatları
GİRİŞ 19.12.2009 00:21 GÜNCELLEME 19.12.2009 00:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in Haberi

Kredi faiz oranlarının 10 yıla varan vadelerde de yüzde 1'in altına inmesiyle birlikte konut sektöründe başlayan canlanma, gayrimenkul kuruluşlarını harekete geçirdi. Talebin 125 bin TL ve altındaki konutlarda yoğunlaşmasından yararlanmak isteyen firmalar, bir anda ucuz konut projelerine yöneldi.

Konut faiz oranlarında ki düşüşün ardından inşaat firmaları orta gelir grubuna yönelik projeler  geliştirmeye başladı. Çoğunlukla üst gelir grubu için konut projeleri geliştiren birçok firma, yüzünü orta gelir grubuna çevirmeye başladı.
 
Konut kredisi faizlerinin gösterdiği düşüş seyri önümüzdeki yıllarda orta gelir gurubundan daha fazla ailenin konut sahibi olabileceği sinyalini veriyor.Bu doğrultuda da önümüzdeki yıllarda orta gelir grubunun seçeneklerinin artması da bekleniyor. Ama bu ihtiyacın tam anlamıyla karşılanması için daha uzun yıllar geçmesi gerekiyor.
 
Bununla birlikte sayıları az da olsa orta gelir grubunu site yaşamıyla tanıştırabilecek, uygun fiyatlı konut projeleri bugün de bulunuyor. Birçoğu köklü inşaat firmaları tarafından yapılan bu evlerin fiyatları, orta gelir grubuna dahil konut alıcısının yüzünü güldürüyor.

İSTANBUL'DAKİ EN UYGUN KONUT PROJELERİ VE FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!!!


WWW.EKOTRENT.COM

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR 4
  • xmenbln 14 yıl önce Şikayet Et
    valla kim ne derse desin türkiydeki konut fiyatlari cok uygun... türkiyenin yarisina yakin nerdeyse kendi evinde oturuyor..... bu oran avrupada coooook düsük... almanyada ortalama büyüksehirlerde 150 bin euro.. ispanyada ayni ev rahat 250 bin... hatta yunanistanda bile emlak el yakiyor... sakin bana simdi orada maaslar yüksek demeyin... tüm gurbetcilere sorun bakalim maaslar ne kadarmis... artik acruzpa eski avrupa degil...türkiyede herkes bagiriyor ama herkste ev almaya calisiyor.. avrupada ev almak hayal...
    Cevapla
  • Can Demirciyan 14 yıl önce Şikayet Et
    Evet dostum maalesef 1 + 1. Sizin en azından arsanız var. Hiç bir şeyi olmayan ve düşük gelirlileri düşünürsek 1 + 1den başka alternatif MAALESEF görünmüyor. Türk aile yapısına uygun mudur diye sorarsanız HAYIR. Ama geçim şartları açısından bakınca en ucuzu bu. :( Maalesef. Yani durumu zor olan insanlar için daha çok bu konutlardan yapılmalı ve TOKİnin şu aptalca 30 yaş şartı sigortasız olma vs. gibi Sosyal Devlete yakışmayan şartları da kaldırması lazım.
    Cevapla
  • h.demir 14 yıl önce Şikayet Et
    1+1 Mi?. Dikkat edin hep 1+1 ler uygun fiyat, ee başbakanımız 3 çocuk diyor, 3 çocuğu 1+1 evde nasıl yetiştireceğiz ? 1+1 de misafir bile ağırlanmaz ya. devlet herkese ev vermeli bu kadar basit. saçma sapan imar emlsak oranları değişmeli, arsamız var ev yapamıyoruz kiralarda sürünmeye devam müteahhit imar 1.30 diye girmiyor mahalleye. yazık değilmi bize.
    Cevapla
  • Can Demirciyan 14 yıl önce Şikayet Et
    1 + 1 Evler. Çok sayıda 1 + 1 ev yapıldığını görüyorum. Sürekli reklamlarını da televizyonlarda izlemek mümkün. Bence TOKİ daha uygun fiyatlara 2 + 1 ve üstü konutlar yapamıyorsa 1 + 1 lere yönelmeli.
    Cevapla