Kadro bekleyen sağlıkçılara kötü haber

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını bildirdi.

Kadro bekleyen sağlıkçılara kötü haber
Kadro bekleyen sağlıkçılara kötü haber
GİRİŞ 15.11.2009 11:12 GÜNCELLEME 15.11.2009 11:12

Göksel Yıldırım'ın haber

Türk Sağlık-Sen'in, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına, 4924 sayılı kanun ve Devlet Memurları Kanunu'nun 4/b maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli 15 bin sağlık personelinin kadroya geçirilmesi talebiyle yaptığı başvuruya yanıt geldi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığının sendikaya gönderdiği kararda, Sağlık Bakanlığının konuya ilişkin olarak komisyona gönderdiği yazıya yer verildi.

Bakanlığın yazısında, sağlık hizmetlerinin, ülke genelinde en ücra köşelere kadar götürülmesi, dengeli ve adil bir şekilde sunulması amacıyla sözleşmeli personel istihdamının tercih edildiği ve bu istihdam modellerinin devamlılığına ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi halinde sözleşmeli personel istihdamıyla sağlanan kazanımların yok olacağı gibi sağlık personelinin ülke sathına dengeli dağılımı konusunda kat edilen mesafenin geriye gideceği vurgulanan yazıda, ''Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, kanuni düzenleme gerektirmekle birlikte, açıklanan nedenlerle bakanlığımızca bu konuda herhangi bir çalışma yapılmamaktadır'' denildi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığının yanıtında, idarece beyan olunan açıklama dışında başka bir işlem yapılamayacağına karar verildiği kaydedildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise Sağlık Bakanlığının komisyona gönderdiği yazıda sözleşmeli personelle ilgili görüşlerini yinelediğini ifade etti. Kahveci, ''Her ne kadar bakanlık sözleşmelilerin kadroya geçirilmeyeceği yönünde diretse de Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak sözleşmeli personelin hakkı olan kadronun verilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz'' dedi. 

(aa)