Kredi dosya masrafını aynen iade aldı

Isparta'da bir banka müşterisi 7 bin liralık kredi çekti. Kesilen 565 liralık dosya masrafı ile 90 liralık kredi kartı aidat bedelini Tüketici Hakem Heyeti'nin iade kararına rağmen geri ödemeyen bankadan çatır çatır aldı..

Kredi dosya masrafını aynen iade aldı
Kredi dosya masrafını aynen iade aldı
GİRİŞ 13.11.2009 21:05 GÜNCELLEME 13.11.2009 21:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Isparta'da 7 bin liralık krediye istinaden kesilen 565 liralık dosya masrafı ile 90 liralık kredi kartı aidat bedelini Tüketici Hakem Heyeti'nin iade kararına rağmen geri ödemeyen iki bankadan icra kanalıyla alan Serkan Ağarlı, banka tarafından açılan iptal davasında da haklı bulundu.

İki ayrı bankadan alacağını icra kanalıyla tahsil eden 37 yaşındaki Serkan Ağarlı'ya ödeme yapan bankalardan biri, sözleşmesinin tek taraflı olarak yapılmadığını gerekçe göstererek Tüketici Hakem Heyeti'nin kararının iptali için Isparta 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. 17 Ağustos 2009'da başlayan dava karara bağlandı. Delilleri değerlendiren mahkeme heyeti, bankanın davasını kanıtlayamadığı ve Tüketici Hakem Heyeti'nin kararında herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddine ve yapılan masrafların davacı üzerine bırakılmasına karar verdi.

Karar metninde şu ifadelere yer verildi:

"Dosya içerisinde bulunan taraflar arasında imzalanan tüketici kredisi sözleşmesinin ikinci maddesinde, müşterinin ödeyeceği toplam borç tutarı belirtilmiş olup, dosya masrafı adı altında tüketiciden herhangi bir masraf alınacağına dair hüküm bulunmamaktadır.

Davacı banka, taraflar arasında imzalanan tüketici kredisi sözleşmesinden dosya masrafı adı altında herhangi bir masraf alınması yolunda hüküm bulunmadığı halde tüketiciden 500 TL dosya masrafı talep ettiği ve bu paranın tüketiciden tahsil edildiği uyuşmazlık konusu değildir. Taraflar arasındaki sözleşmede, bu paranın alınmasına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmadığına göre Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin tüketicinin talebini kabul ederek dosya masrafı adı altında alınan paranın tüketiciye iade etmesinde bir isabetsizlik bulunmamaktadır. Bu durumda tüketicinin hakem heyeti kararını icra takibine koyarak takip yapmasında da hukuka aykırı bir yönün bulunmadığından davanın reddine karar vermek gerekmiştir.''

Isparta'da pazarlamacılık yapan 37 yaşındaki Serkan Ağarlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, haklı olduğunun bir kez daha kanıtlandığını söyledi.

İHA

YORUMLAR 12
  • Sayginer 14 yıl önce Şikayet Et
    .... burda bazı banka sempatizanı arkadaşlar demişler zorlamı verdiler krediyi. bak kardeşim, kimse bugün canım sıkıldı bi kredi çekeyim demez. mecbur kalmıştır bunların eline. akrabadan eşden dosttan fayda yok bu dönemde malum. onlar da fırsat bilip aynen... kredi kartı için para alırlarhatta mevduat için bile alıyorlar. yani hem paramı alıp işletiyorlar hem de hesap işletim ücreti kesiyorlar. e tabi gariban hepsi de bizim 30 -40 liramızla geçiniyor garipler.
    Cevapla
  • Veysel SAĞLAM 14 yıl önce Şikayet Et
    İNSANLARIN ZOR DURUMLARINI FIRSAT BİLİP KANDIRILMALARI. Kardeşim alma , silah mı var kafanan dayanan... gibi laflar komik ... Adamlar saklayrak bilgilendirmeyerek insanlara imza atıyorlar bu kesin... Bankacılarda verdikleri kredilerden prim alma derdindeler... dürüstlük ve denetlemelerde sorun var. Halkımız birlik olmalı. Hakkını aramalı. buarkadaşımızı tebrik ediyorum. Hasta olupda doktora gidene kafana slah mı dayadılar üfürükçüye gitse idin gibi bir laf... Japon Yeni Kredi Mağdurları olarakinş. yakında bizlerde bir zafer daha kazanacağız
    Cevapla
  • Tolga ÖZKAN 14 yıl önce Şikayet Et
    Bankaya bulaşmayacaksın almasında-vermesınde :(. Bankaya bulaşmayacaksın almasında-vermesınde :( sanki tekellermiş gibi birde caka satmazlarmı, havalarından geçilmez. Evvela ne olur alın bulunun kartımız soru sormaya gidince de ekran izin vermiyor göremiyorum ben o bilgiyi yardımcı olamam .... allah düşürmesin iyiside benden uzak olsun...
    Cevapla
  • haktan yana 14 yıl önce Şikayet Et
    yasal tefeci. banka dediğin yasal tefeci değilmi soruyorum. ben ev kredisi aldım daha sonra yapılandırdım banka müdürüyle pazarlık yaptım %2ile ama benden önceki arkadaşlar %3ile yapılandırdı herkese ayrı muamele Helal olsun Hemşerime Bende bir ISPARTAlı olarak gurur duyuyorum ev kredisini aynı bankadan yapılandırmak isteyenlere bir bilgi Vereyim KESİNLİKLE BANKANIZIN MÜDÜRÜYLE PAZARLIK YAPIN bankalara fazla para vermeyin Hayırılı Akşamlar!!!!
    Cevapla
  • Hasan Özeri 14 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakma. arkadaşım madem bu kadar şikayet ediyorsunuz o zaman kullanmayacaksınız olur biter bu kadar kolay yok eğer kullanmak zorunda kalıyorsanız ya da kullanmanız gerekli ise iyice araştırmadan kredi başvurusu yapmayacaksınız hemen yok bankalar yasal tefeci şudur budur gibi saçma sapan şeyler de söylemeyeceksiniz. Saygılarımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle