Eczacıbaşı'na Altın Dünya ödülü

Eczacıbaşı, Türkiye genelindeki pek çok ilköğretim okulunu kapsayan ''Eczacıbaşı Hijyen Projesi'' ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından verilen Altın Dünya Ödülünü kazandı.

Eczacıbaşı'na Altın Dünya ödülü
Eczacıbaşı'na Altın Dünya ödülü
GİRİŞ 31.10.2009 15:03 GÜNCELLEME 31.10.2009 15:03


Eczacıbaşı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ödüllerin, dün akşam Londra'da düzenlenen törenle verildiği kaydedildi.

Açıklamada, 42 ülkeden 342 başvurunun yapıldığı ve 126 projenin finale kaldığı yarışmada ödül kazanan Eczacıbaşı Hijyen Projesinin, Birleşmiş Milletler Özel Ödülüne de layık görüldüğü vurgulandı.

''Sosyal Sorumluluk'' dalında ödül alan Eczacıbaşı Hijyen Projesinin, İpek Kağıt markalarından Solo tarafından Türkiye genelinde 5.5 milyon ilköğretim öğrencisine temizlik eğitimi verilmesinin yanı sıra Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında (YİBO) tuvalet ve ıslak zeminlerin VitrA ve Artema markalı ürünlerle yenilenmesini ve Topluluk çalışanlarından oluşan Eczacıbaşı Gönüllülerinin YİBO'larda okuyan öğrencilere yönelik çeşitli sosyal projelerini kapsadığı kaydedildi.

''MİSYON DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ''

Londra'daki törende ödülü alan Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Erdal Karamercan, yaptığı değerlendirmede, eğitim alanındaki sosyal sorumluluk çalışmalarını ''hijyen'' konusuna odaklayarak, ''öğrencilere çağdaş, kaliteli ve sağlıklı yaşam koşulları sunma'' misyonu doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

Karamercan, ''Tüm iş alanlarımıza yenilikler getirmeye odaklanırken, eğitimden kültür-sanata, spordan bilim ve teknolojiye kadar çeşitli alanlardaki sosyal sorumluluk çalışmalarımızda da aynı özenle inovasyona odaklanıyoruz'' dedi.

Erdal Karamercan, yeni nesillere sağlıklı bir gelecek hazırlamak hedefiyle yürütülen Eczacıbaşı Hijyen Projesi'nin, sürdürülebilir kalkınma açısından da önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Karamercan, proje kapsamında hijyenik alanlar yaratma ve hijyen alışkanlığı kazandırma amacıyla VitrA, Artema ve Solo gibi Eczacıbaşı markalarının da bir araya gelerek yarattığı sinerjinin önemine dikkati çekti.

Eczacıbaşı Hijyen Projesi, daha önce de, ABD'nin Stevies 2009 Uluslararası İş Dünyası Ödülleri'nin ''Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi'' dalında ve PR News Platin Ödülleri'nin ''Toplumla İlişkiler'' dalında finalist olarak ödül kazanmıştı.

ECZACIBAŞI HİJYEN PROJESİ

Eczacıbaşı Topluluğu, Topluluk kuruluşlarından İpek Kağıt'ın ilköğretim okullarında 2002 yılından itibaren MPR Halkla İlişkiler ile birlikte sürdürdüğü ''Solo İlköğretim Kişisel Hijyen Eğitimi'' ile edindiği bilgi ve birikimi, 2007 yılından itibaren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliği ile farklı bir platforma taşıdı ve YİBO'ların tuvalet ve ıslak zeminlerinin VitrA ve Artema markalı ürünlerle yenilenmesi projesini hayata geçirdi. VitrA’nın A&B İletişim ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında, Anadolu’daki yatılı ilköğretim bölge okullarının banyo ve tuvaletleri, Eczacıbaşı Topluluğu mimarları tarafından projelendiriliyor, tesisat altyapısı yenilenerek topluluk markalarından VitrA ve Artema ürünleriyle yepyeni mekanlar yaratılıyor.

KAYNAK: AA