Şahinler Grubu Almanya'da yeniden yapılanıyor

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerindeki toplam 25 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Şahinler Holding'e ait firmalardan Almanya'da bulunan Adessa Moden, Vestino oldu.

Şahinler Grubu Almanya'da yeniden yapılanıyor
Şahinler Grubu Almanya'da yeniden yapılanıyor
GİRİŞ 25.09.2009 18:23 GÜNCELLEME 25.09.2009 18:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şahinler Holding'e ait Adessa Moden, geçtiğimiz aylarda başlattığı ''Yeniden Yapılandırma Programı'' çerçevesinde çalışmalarını tamamlayarak yoluna Vestino markası adı altında devam etme kararı aldı.

Yeniden yapılandırma çalışmalarıyla ilgili olarak Aachen kentinde düzenlenen basın toplantısına, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'in yanı sıra Santex Moden şirketinin Genel Müdürü Ahmet Kalkan, Vestino şirketinin Genel Müdürü Akın Şahin, Vestino Tedarik ve Strateji Müdürü İdil Güroğlu ve Vestino Pazarlama Müdürü Thomas Herdick katıldı.

Şahinler Holding'in Avrupa'daki faaliyetleri, şirketlerinin çalışmaları, Almanya'daki konumları ve global kriz hakkında görüşlerini aktaran ve yeniden yapılandırma çalışmaları sonucunda tüm alacaklılarla anlaşma sağlandığını ifade eden Şahin, ''Yeniden yapılandırma çalışmalarının ardından Şahinler Holding bünyesindeki şirketlerden biri olan Sanline'nin sermayesini artırdık. Adessa mağazalarını Vestino konseptiyle yeniledik. Bu yenilenmenin ardından şirket, ilk yılında 25 milyon avro ciro yapmayı hedefliyor'' diye konuştu.

Krize karşı daha güçlü hale gelmek ve krizi fırsata çevirmek için yapılan çalışmalar sonucunda doğal olarak bir küçülme yaşandığını da kaydeden Şahin, Slovenya'daki Adessa mağazalarını sattıklarını ve Almanya'da bulunan 74 mağazayla yollarına devam edeceklerini söyledi.

Şahin, mevcut Adessa mağazalarıyla ilgili olarak alınan kararlar konusunda, ''Bundan böyle Adessa mağazalarımız yeni konsept çerçevesinde Vestino adı altında müşterileriyle buluşacak. Vestino mağazalarında kadın, erkek ve gençler için hazırlanan kreasyonlara yer verilecek. Kısa vadede Almanya dışına açılmayı düşünmüyoruz. İlk etapta Almanya'da açacağımız yeni mağazalarımız olacak. Mağaza sayılarını artırarak, yeni istihdam yaratmaya devam edeceğiz'' dedi.

Yeni konsept çerçevesinde ilk Vestino mağazasının 1 Ekim 2009 tarihinde Lage kentinde açılacağını belirten Şahin, ilk etapta küçük şehirlerde pazar lideri olmayı amaçladıklarını, dolayısıyla kimsenin, modayı uygun fiyata takip etmek için büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.

Şahin, Türkiye'de hükümetin krizi algılamada geciktiğini ve tepkisinin geç olduğunu da savunarak, otomobil sektörüne destek verildiğini, ancak diğer sektörlerin fazla destek alamadığını ifade etti.

Şahin ayrıca, grup bünyesinde toplam 2 bin 500 işçiyi işten çıkartmak zorunda kaldıklarını ancak, krizi atlatmaya başladıktan sonra bin kişiyi tekrar işe aldıklarını söyledi.

Kemal Şahin'in büyük oğlu Akın Şahin de, bir yıldan bu yana şirket bünyesinde görev almaya başladığını belirterek, ''12 yaşından bu yana yazları babamın yanında çalıştım. Krizin en kötü döneminde tam olarak işe başladım. Şirket ile ilgili tecrübem var. Dünyanın çoğu yerinde tekstil nasıl işlenir, satılır bunları gördüm. Bu 10 yılda zorluklar yaşadım, ancak benim için çok büyük bir tecrübe oldu'' dedi.

Vestino markasıyla orta yaş bayan kitlesini hedeflediklerini ve bu markayla küçük şehirlerin incisi olacaklarını ifade eden Şahin, Adessa markasıyla ucuz mal sattıklarını, ancak Vestino'yla kaliteli, moda olan ve fiyat olarak daha pahalı ürünler satacaklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından gazetecilere, Şahinler Holding'in Almanya'daki merkezi gezdirildi ve yetkililer tarafından, çeşitli bölümlerdeki çalışmalar hakkında bilgi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Zeyneddin Kursat 14 yıl önce Şikayet Et
    Yola devam. ilk zamanlar öyle bir zincirin koptugunu duyunca acikcasi cok üzülmüstüm ama tabiki devam edecegini duyunca sevincim önceden daha fazla oldugunu duyurmak istedim allah size ve yaninizda calisanlara yardimci olsun durmak yok yola devam...
    Cevapla