Kipa, 'sürekli ucuzluk hareketi' başlattı

Kipa, ''Kipa en ucuzun peşinde'' kampanyası ile sürekli ucuzluk hareketi başlattı.

Kipa, 'sürekli ucuzluk hareketi' başlattı
Kipa, 'sürekli ucuzluk hareketi' başlattı
GİRİŞ 04.09.2009 11:06 GÜNCELLEME 04.09.2009 11:06

Kipa tarafından, market market dolaşıp en ucuz ürünü bulan emeklilerden esinlenilerek başlatılan kampanyada, her hafta 4 bin civarında ürünün fiyatı 9 ayrı markette kontrol edilerek, en ucuz fiyatlar bulunuyor ve marketteki ürünlerin fiyatları bu en ucuz fiyatlara eşitleniyor. Bu ürünlerin takibi Kipa mağazalarından ve ''www.kipaenucuzunpesinde.com'' sitesinden yapılabiliyor.

Kampanyaya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tesco Kipa Pazarlama Direktörü Burak Dolanay, Kipa olarak daha önce de fiyat inisiyatiflerinde bulunduklarını, bu kampanyaya ise ramazan ayı ile birlikte başladıklarını belirtti.

Tüketicilerin fiyatla ilgili beklentilerinin özellikle krizle birlikte arttığına işaret eden Dolanay, bu talebe cevap vermek ve onların bütçelerine destek olmak adına kampanyayı hayata getirdiklerini bildirdi.

Dolanay, ''Kampanyayı yaparken hem emeklilerden hem de piyasaya daha duyarlı müşterilerimizden esinlendik'' dedi.

''TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİK BÖLGELERİNDEN DE FİYAT ALIYORUZ''

Tüketicilerin en çok tercih ettiği yaklaşık 4 bin civarında ürün belirlediklerini dile getiren Dolanay, şunları kaydetti:

''Bu ürünlerde rutin olarak fiyatları yaklaşık 9 ayrı markette kontrol ediyoruz. Eğer fiyatlarımız daha yukarıda ise bunu en ucuz gördüğümüz yere eşitliyoruz. Bunu biz kendi elemanlarımızla takip ediyoruz. Fiyatları toparlıyoruz ve onun üzerinden bu fiyatlamaları haftalık olarak yapıyoruz. Türkiye'nin değişik bölgelerinden de fiyat alıyoruz. Bir hafta boyunca o fiyat geçerli oluyor. Ürün promosyona girerse ayrıca promosyon fiyatı da oluyor.''

''BU ASLINDA KAMPANYA DEĞİL, FİYAT POLİTİKAMIZIN DUYURUSU''

Kampanya ile ilgili oldukça pozitif tepkiler aldıklarını, gün geçtikçe bunun tüketiciler tarafından daha çok takip edilmesini beklediklerini söyleyen Dolanay, kampanya için düzenledikleri siteyi ilk hafta 10 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Burak Dolanay, fiyatı en fazla değişme potansiyeli taşıyan ürün gruplarının gıda, temel tüketim maddeleri, temizlik maddeleri ve şarküteri olduğunu ifade etti.

Kampanyanın sürekli olmasını düşündüklerini vurgulayan Dolanay, ''Bunu promosyonla karıştırmamak lazım, bir fiyat lansmanı olarak düşünebilirsiniz. Politikamızın adı 'Kipa en ucuzun peşinde'. Bu aslında kampanya değil fiyat politikamızın duyurusu. Burada tüketicilerimizi dinleyerek onların beklentilerine cevap vermeye ve hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

''RAMAZANIN NORMAL ETKİSİNİ BİZ DE YAŞADIK''

Yeni fiyat politikaları ile birlikte satışlarda bir miktar artış yaşadıklarını, ramazanın da bunda etkisi olduğunu söyleyen Dolanay, ''Ramazanda normalden yüzde 20 artış oluyor. Ramazanın normal etkisini biz de yaşadık. Kriz dolayısıyla bu bir iki puan aşağı çekilmiş vaziyette'' dedi.

Burak Dolanay, fiyat rekabetini destekleyen kampanyanın müşterilerin bütçesine katkısı olacağını belirtti.

Tüketici eğilimlerinin farklılaştığına da işaret eden Dolanay, krizde promosyonların ve fiyatların biraz daha ön plana çıktığını, tüketicilerin eskiden daha yüksek miktarlı alışverişlerini artık daha yayarak yapma eğilimi bulunduğunu söyledi.

Dolanay, ''Eskiden enflasyon biraz daha yüksekti, promosyonlar bu kadar kuvvetli değildi. Dolayısıyla iyi bir fiyatı, promosyonu görünce tüketici bir miktar alışveriş yapabiliyordu. Şu anda hem fiyatları yukarı çeken enflasyon baskısı olmadığı hem de promosyonlar çok sık olduğu için tüketici stoklama ihtiyacı hissetmiyor'' dedi.

Dolanay, ancak bu eğilime rağmen başlattıkları kampanyanın da etkisiyle kendi sepet ortalamalarının arttığını kaydetti.

Tesco-Kipa olarak 34'ü hipermarket, 69'u ekspres olmak üzere toplam 103 mağazaları bulunduğunu anımsatan Dolanay, sadece 34 hipermarkete haftalık 1,5 milyonun üzerinde kişinin giriş yaptığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA