Adı peygamber fiyatı milyoner hurması!

Peygamber hurmasının kilosu dudak uçuklatıyor. İşte Peygamber hurması olarak bilinen Acve hurmasının kilogramı fiyatı...

Adı peygamber fiyatı milyoner hurması!
Adı peygamber fiyatı milyoner hurması!
GİRİŞ 18.08.2009 13:28 GÜNCELLEME 18.08.2009 13:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala iftar sofralarının değişmez tadı hurma vitrinlerdeki yerini aldı.
Kalitesine göre farklı fiyatlardan satılan hurmaların en pahalısı Peygamber hurması olarak bilinen Acve hurmasının kilogramı 100 TL.

Acve hurmasını ithal eden firmanın yetkilisi Enver Çakmak, bu hurmanın zamanında Peygamber Efendimiz tarafından ekildiğini ve bu nedenle Peygamber hurması olarak bilindiğini ifade etti.

Acve'nin diğer hurmalara oranla daha büyük ve lezzetli olduğunu dile getiren Çakmak, Peygamber Efendimiz'in bu hurma hakkında övücü sözler sarf ettiğini kaydetti.

Hurmaya çok fazla talep olduğunu ifade eden Enver Çakmak, "Biz de bu hurmayı bulmakta zorlanıyoruz. Hem şifalı hem de manevi özelliği olması nedeniyle hurma dünyanın en pahalı hurması olma özelliğini taşıyor." dedi.

Enver Çakmak, "Ekonomik durumu iyi olanlar bu hurmadan kilo kilo alırken, çoğu vatandaş ise tane olarak alıyor. Seçilmiş iri taneli hurmanın kilosunu 100 TL' den, küçük tanelileri ise 60 TL'den satıyoruz. Hurmalardan tane olarak almak isteyen vatandaşlarımıza da tanesi 1 TL karşılığında satış yapıyoruz." diye konuştu.

(Cihan)

YORUMLAR 12
  • sedat can 14 yıl önce Şikayet Et
    BOZKURT YENİDOĞAN. yaptığınız yorumun tipik Arap düşmanlığı olduğu Düşünen Adamın yorumundan da ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • Düşünen Adam 14 yıl önce Şikayet Et
    Medine'de kilosu 10 TL; İstanbul'da 100 .... Evet, Medine'de de Acve hurmasının kilosu diğer hurmalara oranla daha pahalı ama arada, burda olduğu gibi uçurum yok... Ortalama 10 küsür liraya Medine'de alabileceğiniz hurma Türkiye'de 100 liraya satılıyorsa, bunda kabahat kimin? Düşünmek lazım...
    Cevapla
  • soner 14 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yazısını fark ettim. Zaten dünya üzerinde nesnelerde ve canlılarda o kadar çok ki bunu heryerde görebilirsiniz dikkat etmek lazım. Sebze ve meyvelerde daha çok görülüyor.
    Cevapla
  • BOZKURT YENİDOĞAN 14 yıl önce Şikayet Et
    fırsatçılık. Tipik arap fırsatçılığı, efendimiz (s.a.v) in ektiği hurmanın kilosu 100 tl ise mantık olarak Allah C.C ın sonsuz rahmeti ile yerden bitirdiği tüm zevat paha biçilemez olması gerekmez mi ?
    Cevapla
  • ömer 14 yıl önce Şikayet Et
    Acve. Görüntüdeki hurma acve hurmasına benzemiyor.Benim bildiğim Acve (peygamber Hurması) yuvarlak zeytine benzer ama çok daha iri olandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle