Toprak Holding'de sular durulmuyor

Toprak Holding A.Ş. Hissedarları Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak'ın, avukat Burhan Apaydın hakkında 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtıkları bildirildi.

Toprak Holding'de sular durulmuyor
Toprak Holding'de sular durulmuyor
GİRİŞ 29.07.2009 14:24 GÜNCELLEME 29.07.2009 14:24

Toprak Holding'ten konu hakkında Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak imzası ile yapılan açıklamada Burhan Apaydın'ın dilekçesinde belirttiği iddiaların aksine Halis Toprak'ın akıl sağlığının yerinde olduğu ve Toprak Holding'i yönetme ehliyetine sahip bulunduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toprak Holding'in Halis Toprak ile birlikte hissedarları olarak Avukat Burhan Apaydın'ın Sarıyer Adliyesi'ne 29 Temmuz 2009 tarihinde verdiği dilekçeyi hayretle medyadan öğrenmiş bulunuyoruz.

Sayın Burhan Apaydın'ın dilekçesinde belirttiği iddiaların aksine babamız Halis Toprak'ın akıl sağlığı yerindedir ve Toprak Holding'i yönetme ehliyetine sahiptir. Burhan Apaydın'ın dilekçesinde belirttiği ifadelerin aksine Toprak Grubu TMSF'ye 450 milyon Dolar olarak belirlenen protokol borcunu 480 milyon Dolar olarak fazladan ödemiştir.

Burhan Apaydın TMSF ile Toprak Grubu arasındaki konulara vakıf olmadan basında yer alan haberlere dayanarak Toprak Grubu'nun TMSF'ye halen borçlu olduğunu iddia edemez. Toprak Grubu'nun TMSF'ye borcunu fazladan ödediğine ve İstinye Aslanlı Köşk ve Toprak Center dahil tüm taşınmaz satışlarının iptalinin önümüzdeki süreçte Yüce Türk Yargısı tarafından karara bağlanacağına inancımız tamdır.

Burhan Apaydın mahkemeye verdiği dilekçesinde babamız Halis Toprak için yakışıksız ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Halis Toprak'ın özel hayatı nedeniyle ailemiz zor bir dönemden geçmektedir, ancak Sayın Apaydın'ın bu zor dönemi Toprak Grubu'nun TMSF ile ilişkilerine bağlaması ve yakışıksız ifadeler kullanması 85 yaşındaki bir avukat için tam bir talihsizliktir. Bu sebeplerle avukat Burhan Apaydın hakkında 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açıyoruz."

KAYNAK: AA