Tütün mamüllerine ÖTV zammı!

Bakanlar Kurulu, tütün ve tütün mamüllerinden alınan asgari maktu özel tüketim vergisinin artırılması kararını aldı. Zammın tüketiciye yansıması bekleniyor

Tütün mamüllerine ÖTV zammı!
Tütün mamüllerine ÖTV zammı!
GİRİŞ 16.06.2009 13:02 GÜNCELLEME 16.06.2009 13:02
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu, tütün ve tütün mamüllerinden alınan asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarını 50 kuruş artırdı.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, KDV ve ÖTV indirimlerine ilişkin düzenleme sırasında, Özel Tüketim Vergisi kanununun tütün mamüllerinin yer aldığı 3 sayılı listesinin B cetvelinde değişiklik yapıldı.

Bu çerçevede sigaralar, tütün içeren purolar, sigarillolar ve içilen tütün ile enfiyenin daha önce adet başına 0,0775 lira olan asgari maktu ÖTV tutarında 50 kuruşluk artışa gidildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • hasan ucar 14 yıl önce Şikayet Et
    zam zamdır 2. bunu gören kaçakçılarda stoğa başlamışlardır devlet saolsun diye ki çevremdeki kişilerde bu şartlarda bile kaçak sigaralar görmeye başlamışken bu zamla kaçağa yönelicek kişilerin sayısında hiç de azalma olacağını sanmam hızlada artacak
    Cevapla
  • hasan ucar 14 yıl önce Şikayet Et
    zam zamdır. iyi diyen yok tabiki ama neden zam enflasyonun bile düşük çıkarıldığı çıktığı demedim ülkede yine zam iç piyasanın bittiği ülkede yine zam kısacası zam zamdır ama tebrik edenler var bu zam tüketimi durduracakmı hayır kaçak sigarayı attıracak sadece devlette yine az kazanacak 2 alıyorsa 3 alıcam d erken aldıgınıda 1 e düşürecek kısa zamanda 2 lira aldıgım sigara 4 lira oldu zaten hadi pisaya iyi olur amenna dersiz özal zamanı gibi aslında onunda olmaması gereklı ama devlet kendisi kaybedecek bunu
    Cevapla
  • mücahit yıldırım 14 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar. İnsanlar kendisinde olmayan veya ihtiyaç duymadığı veya kullanmadığı şeyler için zam yapılmasını rahatlıkla istiyorlar.Arabam yok nasılsa yapın zammı,kot giymem hayatta yapın zammı,ben sütten nefret ederim yapın zammı,evde minderde oturuyorum koltuk takımlarına yapın istediğinizi,alkol hiç kullanmadım ne yaparsanız yapın. Birde bunları söylerken hakaretvari tarzda olanlar var. Ancak kendi ceplerinden götürecek türden bir zam gelince feryad-u figan. Ne diyelim insan garip bir varlık.
    Cevapla
  • Süleyman Acar 14 yıl önce Şikayet Et
    hüseyin incebacak. şimdiye kadar içenler, içmeyenleri sıkıntıya soktular, biraz da kendileri sıkıntıya giriversinler:)hükumetin yaptığı en güzel ve faydalı icraat bu.Allah onlardan razı olsun.
    Cevapla
  • Süleyman Acar 14 yıl önce Şikayet Et
    gariban ve sigara. "garibanın bi sigarası vardı." diyor arkadaş.Hiç güleceğim yoktu.O kadar garibansan, sigaraya verdiğn parayı ihtiyaçlarına harca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle