Yerli obüs topları geliyor

Türk Savunma Sanayiinin gelişmesine yerli üretim yoluyla katkı sağlayan savunma şirketleri önemli bir tedarik projesinin altına daha imza atmaya hazırlanıyor.

Yerli obüs topları geliyor
Yerli obüs topları geliyor
GİRİŞ 24.05.2009 10:57 GÜNCELLEME 24.05.2009 10:57

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca (SSM) proje çalışmaları sürdürülen ve T-155K-M (Fırtına) Kundağı motorlu obüsler için mühimmat aracı ihalesine teklif veren firmalar belirlendi. Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev etkinliklerinin büyük ölçüde artırılması amacıyla, üretimi tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirilen T-155k-M obüsleri (Fırtına) takviye araç üretiminde FNSS Savunma Sistemleri A.Ş ile Aselsan görev alacak.

ASELSAN VE FNSS

SSM’nin söz konusu projesi ile yüksek atış süratine sahip, manevra ve hareket kabiliyeti yüksek, modern mühimmat atabilen T-155 TK-M (Fırtına) obüslerinin hareket esnasında mühimmat ve akaryakıt ihtiyacını karşılayacak mühimmat araçlarının tedariki hedefleniyor.

Kundağı motorlu obüsler (koma) projesi kapsamında, 1 adet koma portatifi, 70 adet (koma) olmak üzere toplam 71 adet koma tedarik edilecek.

YERLİ ÜRETİLECEK

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın belirlediği program çerçevesinde üretimi ASELSAN başta olmak üzere tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirilen 55 K-M Fırtına obüsü atış kontrol sistemleri, fırtına obüsünün intikal, mevzileme,atışa hazırlık, ateş idaresi ve atış kontrol işlemlerinin bilgisayar yardımıyla yerine getirilmesini ve diğer ateş destek unsurlarına sayısal entegrasyonundan oluşuyor.

Sistem, ses veya veri haberleşmesi yoluyla gönderilen bir ateş emrinin-isteğinin obüs üzerinde alınmasından, merminin namluyu terk etmesine kadar olan işlemleri gerçekleştiren birimlerden oluşuyor.

60 kilometre hız kapasitesine sahip bulunan obüsün menzili ise 40 kilometre olup, kalibre ve atış menzili gibi teknik özellikler açısından Almanya, Güney Kore ve ABD’de üretilen obüslerle eşdeğer özellikleri de bünyesine taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL