Şalvar şehirli kadının gözdesi oldu

Bolluğu ile kolay hareket imkanı veren, bele bir uçkurla bağlanan yöresel bir giysi olan Anadolu insanının vazgeçilmezi şalvar, rahatlığı sayesinde her dönem ilgi görüyor.

Şalvar şehirli kadının gözdesi oldu
Şalvar şehirli kadının gözdesi oldu
GİRİŞ 02.05.2009 10:02 GÜNCELLEME 02.05.2009 10:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Önder FELEK'in haberi 

Anadolu kadının tarlada, hayvan otlatırken ve ev işlerinde geleneksel olarak kullandığı ve özellikle de rahatlığı nedeniyle tercih ettiği şalvar, yeni tasarımlarla kentli genç kadınların da ilgisini çekmeye başladı.

Bolluğu ile kolay hareket imkanı veren, bele bir uçkurla bağlanan yöresel bir giysi olan Anadolu insanının vazgeçilmezi şalvar, rahatlığı sayesinde her dönem ilgi görüyor.

Konya'da 7 yıl önce hobi olarak şalvar tasarlamaya başladığını ve 40 yıldır konfeksiyon işiyle uğraştığını belirten Yusuf Karakaya, tasarladığı şalvarların yoğun ilgi görmesi nedeniyle seri üretime başladığını belirtti.

Emekli olduktan sonra Sultan Veled Caddesi'nde kendisine ait iş yerinde vakit geçirmek için rastgele şalvar modelleri tasarlayıp diktiğini anlatan Karakaya, ''Bu tasarımlardan 3 tanesini vitrine koydum. Daha sonra tasarladığım şalvarlar büyük ilgi görünce seri üretime başladım ve firmanın adını 'hobi şalvar' koydum'' diye konuştu.

Yusuf Karakaya, ürettiği şalvarların Anadolu kadınının giydiği şalvarlara kalıp olarak benzemediğini, çok farklı tasarımlar ve kalıplarla yeni üretimler yaptığını belirterek, rahatlığının yanı sıra modern ve renkli tasarımların ilgi çekmesi açısından etkili olduğunu bildirdi.

Şalvar imalatında kesinlikle ucuz ve kalitesiz kumaş kullanmadığını dile getiren Karakaya, kumaşları dikimden önce ve sonra şehir şebeke suyu ile yıkadığını ve buhardan geçirdiğini bu nedenle şalvarda kesinlikle çekme olmayacağını söyledi.

-ANKARA'DAN ŞALVAR İÇİN GELENLER VAR-

Müşterilerinin zarif, modern giyimli ve eğitimli kadınlardan oluştuğunu bildiren Karakaya, şunları kaydetti:

''Tasarladığımız birbirinden renkli ve göz alıcı şalvarlara daha çok genç bayanlar ilgi gösteriyor. Ankara'dan şalvar almak için Konya'ya gelen müşterilerimiz var. Yine Konya'ya gelen turistler de şalvarlara çok fazla ilgi gösteriyor. ABD'li bir erkek turist, rahatlığı ve tasarımını çok beğendiği bir bayan şalvarını kendisi için satın aldı. Ankara, İstanbul ve Mersin'den de müşterilerimiz var. Müşterilerimizin çoğunluğunu Konya dışından ve yüksek gelir grubundan bayanlar oluşturuyor.''

-HOBİ ŞALVAR ACİL HATTI-

Karakaya, ürettiği şalvarların Konya'da bazı üreticiler tarafından kalıbının örnek alındığını ileri sürerek, ''Konya'da birkaç firmada bizim tasarladığımız şalvarları gördüm. Firma yetkilisi, bu şalvarlardan yılda 30 bin adet sattıklarını söyledi. Modellerimizin taklit edilmesi nedeniyle sürekli yeni tasarımlar üretmek zorunda kalıyoruz'' dedi.

Özellikle yazın gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve talebi karşılamak için aylar öncesinden stok yaptığını belirten Karakaya, 22 farklı modelde tasarladığı şalvarların fiyatlarının 5 ile 65 TL arasında değiştiğini anlattı.

İnternet sitesi aracılığıyla da satış yaptığını dile getiren Karakaya, müşterilerinin şalvarlarda bir sorun ile karşılaştıklarında 'Hobi Şalvar Acil Hattı'ndan kendilerine ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi

(AA)

YORUMLAR 2
  • dogahan 14 yıl önce Şikayet Et
    özentiden vaz gecelim aslımıza dönelim. amarikan kotuna ingilizbilmem neyine özenecegimize aslımıza dönsek cok iyi olur halkımız şalvara yemeniye cok garip bakiyor aslında ayagınıza giyeceginiz yemeni ayakkabıların en saglıklısı ama onu giyersen yobaz oluyon gerici oluyon şalvara gelince erkek veya bayana giysin yorumcu hatice hanım cok güzel anlatmış insanları geriçi görüyorlar şalvar insanı gervekten rahatlatır ve ferahlatır tabi bizdeki en cahiler kendilerini en üstün görenlerdir .
    Cevapla
  • hatice altın 14 yıl önce Şikayet Et
    MODA OLSUN ÇARŞAF BİLE GİYERLER. hiçde ilginç değil bence yurdum insanı böyle işte önce kınarlar kılık kıyafeti sonrada moda olunca giymeye yarış atarlar kalıbımı basarım avrupa ülkelerinde çarşaf giymek moda olsun ( m e s e l a yani :):):) ) cemil bey ünlü modacı saten kırmızı bile tasarlar :):)... ve şimdi aşırı dinci yobaz diye sınıflandırdıkları insanlardan biri oluverirler kendilerinden hiç habersiz........başta avşar kızı giyer her halde :):):)
    Cevapla