İhlas Finans mudilere ödeme yapamadı

İhlas Finans Kurumu; fonlarını kullanan şirketlerin kriz nedeniyle borç taksitlerini ödeyememesi nedeniyle, mudilere, 2008'in Ekim-Kasım-Aralık aylarına ait nakit ödemeyi yapamadı.

İhlas Finans mudilere ödeme yapamadı
İhlas Finans mudilere ödeme yapamadı
GİRİŞ 16.03.2009 12:59 GÜNCELLEME 16.03.2009 12:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tasfiye edilen İhlas Finans Kurumu; fonlarını kullanan şirketlerin ekonomik kriz nedeniyle borç taksitlerini ödeyememesi nedeniyle, mudilere, 2008 yılının Ekim-Kasım-Aralık aylarına ait nakit ödemeyi yapamadı.

Kütahya'dan TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuran bir vatandaş, tasfiye halindeki İhlas Finans Kurumunda bulunan tasarruflarının ödenmesini istedi.

Komisyonda, gereğinin yapılması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığına yazı yazdı.

Bakanlıktan gelen cevabi yazıda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 10 Şubat 2001 tarihli kararıyla, İhlas Finans Kurumu Anonim Şirketinin faaliyet izninin kaldırıldığı ve tasfiyesine karar verildiği anımsatıldı.

Şirketin tasfiyesinden sonra, cari hesap sahiplerine ilk ödemenin Mart 2002'de, katılım hesabı sahiplerine ise ilk ödemenin Mart 2003'te yapıldığı ifade edilen yazıda, cari hesap sahiplerine yapılan ödemenin, Haziran 2007'de yapılan 59. ödemeyle tamamlandığı, katılım hesabı sahiplerine yapılan ödemenin ise devam ettiği bildirildi.

''EN SON, EYLÜL 2008'DE ÖDEME YAPILDI''

Son olarak, Eylül 2008 ödemelerinin yapıldığı 74. ödemeyle, 2 bin 69 dolara ve 1507 avroya kadar olan borçların ödendiği kaydedildi.

Yazıda, bazı mudilerin alacaklarını 3. kişilere temlik ettiği, böylece, bu mudilerin İhlas Finanstan alacağı olan 2 milyon 659 bin 699 dolar ve 527 bin 827 avronun, 3. kişilerin alacağı haline dönüştüğü ifade edildi.

Komisyona başvuran vatandaşın eşi ile birlikte ortak hesap açtırdığı ve bu hesaplara dolar cinsinden para yatırdığı belirtilen yazıda, vatandaşın bir hesabının son bakiyesinin 2 bin 611 dolar, diğer hesabının son bakiyesinin ise bin 920 dolar olduğu, dolayısıyla vatandaşın İhlas Finans Kurumundan toplam alacağının 4 bin 531 dolar olduğu bildirildi.

''SIRASI GELDİĞİ ZAMAN ÖDENECEK''

Son olarak Eylül 2008'de, 2 bin 69 dolara kadar olan borçların ödendiği ifade edilen yazıda, vatandaşın toplam alacağının 4 bin 531 dolar olduğu, ödeme sırası bu tutara geldiği zaman, vatandaşın alacağının, aracı banka olan Şekerbank aracılığıyla ödeneceği belirtildi.

Yazıda, İhlas Finans Kurumunun fonlarını kullanan borçlu firmaların, ekonomik kriz nedeniyle borç taksitlerini zamanında ödeyememesi nedeniyle, şirketin 2008 yılının Ekim-Kasım-Aralık aylarına ilişkin nakit ödemelerini yapamadığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • tanerbast 15 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. binlerce insanı müslüman kisvesi altında dolandırıp, para veriyorum diye yıllarca oyalayan, kriz diye ödeme yapmayan enver örene yazıklar olsun.Kıyamet günü bunun hesabını vereceğini unutma
    Cevapla
  • Mümin Müminoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    İhlas Finans Mudisini Yine Zarara Uğratmakta. Bunlar alacakları 1.340 TL'den dolara endekslediler, dolar düşünce ödüyorlar fakat yükselince ödemiyorlar. Halbuki yine borçları TL cinsinden ödeseler bu fark ve karşılıklı zarar önlenir. Maalesef tasfiye kurulu gereğini yapmadığı gibi ilgili devlet görevlileri de bir yaptırım uygulamıyor; adamlar söz verdikleri halde ödemeleri yapmayıp aksatıyorlar. Bu arada İhlas Holding kazamaya devam ediyor, olan dini inancı sömürülen insanlara oluyor. Yazık, 8 sene olmuş.
    Cevapla