ÖTV indirimi % 50'yi bulacak

Ekonomik krize karşı açıklanan 4. tedbir paketinde yerli araçlar için geçerli olacak ÖTV indirimi yüzde 50'yi bulacak.

ÖTV indirimi % 50'yi bulacak
ÖTV indirimi % 50'yi bulacak
GİRİŞ 15.03.2009 06:47 GÜNCELLEME 15.03.2009 06:47
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'de açıkladığı 4. Ekonomik Önlemler Paketi'nin detayları belli oldu.Yeni ekonomik önlem paketinde yer alan ÖTV indiriminin oranları belli oldu.

Buna göre 1.600 cc'ye kadar olan otomobillerde ÖTV oranı yüzde 37'den yüzde 18,5'e düşürüldü.

1600 - 2000 cc arasındaki araçlara uygulanan yüzde 60 oranındaki ÖTV oranı yüzde 54’e, 2000 cc ve üzerindeki araçlara uygulanan yüzde 84’lük vergi oranı ise yüzde 80’e düşürüldü.

Avrupa pazarlarının daralması nedeniyle ihracatta eski günlerini arayan, iç talepteki daralmayla da stokları elinde kalan otomobil üreticilerinin bu kararla az da olsa nefes alıp almayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

LİSTELERE DİREKT YANSIYACAK

Fiyat listelerine direkt olarak yansıyacak ÖTV indirimi hem üreticiler açısından, hem de tüketici açısından büyük fiyat avantajları sağlayacak.

Listelere yansıyacak fiyat farkı basit bir hesapla karşımıza çıkıyor.

Şu anda liste fiyatı 27 bin 100 TL olan Renault Clio HB 1.2 lt. 16V 75 bg. Autentique modeli, yüzde 18,5'lik ÖTV indiriminin ardından 22 bin 240 TL'ye düşecek.

BEYAZ EŞYADA SIFIRA İNDİ

Öte yandan yapılan yeni düzenlemeye göre beyaz eşya ve elektronik eşyada uygulanan yüzde 6.7’lik ÖTV oranı sıfıra indirildi.

Kararname Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. (Gazeteport)

YORUMLAR 38
  • yunus doğdu 15 yıl önce Şikayet Et
    AKLINIZI BAŞINIZA ALIN... Bayiler bir nasihatım var aklınızı başınıza alın.Şimdi sizde iki tane fiyat listesi var birincisi aracın kampanyalı,ikincisi ise kampanyasız fiyatı,eğer kampanyasız fiyatını uygularsanız bu indirim güme gider ve sizde kaybedersiniz ama yok kampanyalı fiyattan vergi indirimini yansıtırsanız kazanırsınız.Zamanında milleti yolunacak kaz gibi gören siz araba firmaları artık daha bilinçli hareket etmek zorundasınız.Yok öyle büyük kar oranları artık..
    Cevapla
  • bikan bikan 15 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH SİZE BİLDİĞİNİ YAPSIN.. Bir sistem düşününkü , maliyesi yapılan her alışverişten veya hizmetten hizmeti verenden yerine göre %35 hizmeti alandan da %18 vergi alıyor. toplamda %50 yi geçiyor vergi böylelikle. Şimdi çıkmışlar indirim yapıyorlar. Yahu insafszılar bi araçtan aldığın vergi zaten %60 sen bunu 6 puan indirsen nolur indirmesen nolur. Yazıklar olsun size. Sizde önceki sömürü sisteminin üstüne geldiniz oturdunuz. PES VALLAHİ BİLLAHİ. Allah sorar bunuSiz milletin malının emeğinin ortağımısınız yahu. Duy bunu Kemal abi (i!)
    Cevapla
  • kral oflu 15 yıl önce Şikayet Et
    gıdadaki indirimi cebe indirdiler. gıda zaruri ihtiyaç araç ise lüks isterse indirmesinler araç satamazlar o araçların vergisi var sonra
    Cevapla
  • Polat-ALEMDAR 15 yıl önce Şikayet Et
    Millet Artık Uyandı Otomobilciler Başka Hile Bulun. Okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla millet artık uyanmış otomobil hilelerine kanmıyor hatırlarsanız daha önce Gıda KDV sinde de indirim yapılmıştı ama büyük üreticiler indirimi cebe attı.Bu kadar aç gözlüler işte aslında indirimi gerçekten yansıtsaydılar bu millet ihtiyacı olmasa bile alışveriş eder piyasayı canlandırırdı.Bence hiç kimse zamlı fiyattan araba almasın herkes boykot etse mecburen indirecek okadar arabayı napacaklar?Bumilleti enayi sanmasın kimse biz herşeyi görüyoruz.Herkese saygılar
    Cevapla
  • ismail dona 15 yıl önce Şikayet Et
    zam zam zam. bazı arkadaşların yazdığı gibi bir ay önce araçlara yapılan zamlardan kimse bahsetmiyor. yani yapılan % indirimlerinden bir fayda çıkarmı çıkmazmı bilinmez yani firmalardan bize yansırmı yansımazmı bilinmez. amada ginede iyi bir gelişme iyi bir düşünce hükümetin yaptığı iyi işlerden birisi ama bize yaramı yaramazmı tabiki bilinmez. bence yaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle